Haber Detayı
14 Aralık 2021 - Salı 21:47
 
Tehlikenin Farkında mısınız? Gençlerin Sanal Dünyalarına Giriş Biletimiz Yok!..
Teknoşenlik Projesi Kapsamında Gazeteci, Yazar, TV Program Yapımcısı Bilişim ve Sosyal Medya Uzmanı Muhammet Binici Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesinde; Oyunlardaki gizli şifrelerle çocukların beyinleri nasıl kodlanıyor? Sosyal medya ve teknolojinin Zaraları, Teknoloji, internet ve sosyal medya nasıl yararlı kullanılır? konulu etkinlikte gençlerle buluştu.
GÜNDEM Haberi
Tehlikenin Farkında mısınız? Gençlerin Sanal Dünyalarına Giriş Biletimiz Yok!..

Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi: "TV Program Yapımcısı Bilişim ve Sosyal Medya Uzmanı Muhammet Binici'yi Okulumuzda Ağırladık" Başlıklı haber ile etkinliği okul sitesinden kamuoyuna duyurdu.

 

 

Okulun web sitesinde yapılan haberde;" 08.12.2021 tarihinde TV Programcısı ve Bilişim Uzmanı Sayın Muhammet Binici' yi okulumuzda ağırladık. Gençlerimizin tutkusu haline gelen çevrimiçi oyunlar ve şifreleri hakkında muazzam bir söyleşi gerçekleştirildi. Oyunların bireyler üzerindeki etkilerini somut örneklerle sunmuş olması, öğrencilerin farkındalığını artırmaya yönelik çok kıymetli bir çalışmaydı. 3 aşamadan oluşan seminer dizisinde son çalışmanın veliler ve eğitimcilerle yapılması planlanmaktadır." denildi.

 

 

Binici: BNC Medya Haber'e yapmış olduğu açıklamada: "Küreselleşen dünyamızda malesef çocuklarımızı 3T ve 1B'ye (Televizyon, Tablet, Telefon, Bilgisayar) her gün birazdaha fazla kurban veriyoruz. Gençlerimizin her birinin elinde başka bir dijital dünya var. Ebeveynlerin ve eğitmenlerin malesef gençlerimizin sanal olarak oluşturdukları bu dünyaya giriş biletleri yok.

 

İşte görünen dünya çocuklarımıza bakış açımızdaki düzlem.


Görünmeyen dünya ise giriş biletimiz olmayan evlatlarımızca red edildiğimiz ellerinde ve şimdilerde beyinlerindeki o dünya.
 

 


Kilometrelerce uzaktan gelerek çocuklarımızın beyinlerini ve gönüllerini kodladılar elimizden aldılar da haberimiz yok. Yanlış hatırlamıyorsam 2018'in sonunda bu okulda konferans vermiştim. Aradan geçen süre zarfında salgınla boğuşan dünyada Türkiye gelecek nesillerimiz olan gençlerimizi çok ihmal etmiş.

3 yıl sonra okul aynı, konferans salonu, koltuklar, çocukların yaşları vücut ve boy ölçüleri, kiloları hemen hemen aynı. Değişik olan, yer değiştiren zihinleri ve algıları olmuş. 

 

Daha öncede defeaten söyledim. Bu yaştaki gençlerin, tablet, telefon, televizyon bilgisayar ile işleri yok. Bir de yeni bir moda çıktı artık ödevler mobil cihazlar üzerinden veriliyor. Çocuk gelen mesajdaki ödevin dışında her şeyi yapıyor yapmadığı tek şey ise ödevi oluyor.

Okullardaki Akıllı tahtalar ile verilen eğitim maalesef suya yazılan bir yazı gibi durulup, uçup gidiyor. Elektromanyetik frekansların dalga boyutları ile tahrip olan çocuklarımızın vücutları da cabası.

 


Fransa Üniversiteye kadar okullarda mobil cihazları yasakladı. Sesimizi fransa duydu da Türkiye duymadı. Bu teknolojiyi üreten firmaların ceoları kendi çocuklarına ürettikleri teknolojiyi kullandırmıyorlar sebebini hiç düşündünüz mü? Bu teknolojiler zararlı da ondan.

Peki yine soruyorum size!..?

Bizim evlatlarımız kobay mı?"

 

 

https://sasaihl.meb.k12.tr/icerikler/tv-programcisi-ve-bilisim-uzmani-sayin-muhammed-biniciyi-okulumuzda-agirladik_12226065.html 14/12/2021

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Tehlikenin, Farkında, mısınız?, Gençlerin, Sanal, Dünyalarına, Giriş, Biletimiz, Yok!..,
Yorumlar
Haber Yazılımı