Haber Detayı
07 Şubat 2022 - Pazartesi 11:57
 
Özgürlükçü Sosyal Medya Platformları Gerçekleri Sansürlüyor mu?
Alman Kimyager Dr. Andreas Noack, katıldığı canlı yayında önce Almanya polisi tarafından tutuklanmış, sonraki canlı yayınınlarında ise "Grafen Oksit"in kan hücrelerini doğrayan bir jilete benzetmişti. Dr. Andreas Noack, 23 kasım 2021 tarihinde aşılarda "Grafen Hidroksit" varlığını ortaya çıkartan açıklamalar yaptı. 26 kasım 2021 tarihinde internette yapılan haberler ve sosyal medya paylaşımlarında ise evinde ölü bulunduğu yazılıp çizilmişti. Türkiye'de Dr. Andreas Noack'tan çok önce grafen oksitin zararlarından Teknovia Programı ve BNC Medya Haber'de defalarca bahseden Prof. Dr. Abdullah Çoban'ın yine konuk olarak katıldığı Muhammet Binici'nin Hazırlayıp sunduğu Teknovia Programında ki Prof. Dr. Çoban'ın "Grafen Oksit" açıklamalarına ve salgın süreci değerlendirmelerine Youtube'dan sansür geldi. İşte ayrıntılar!..
GÜNDEM Haberi
Özgürlükçü Sosyal Medya Platformları Gerçekleri Sansürlüyor mu?

 

Alman Kimyager Dr. Andreas Noack, katıldığı canlı yayında önce Almanya polisi tarafından tutuklanmış, sonraki canlı yayınınlarında ise "Grafen Oksit"in kan hücrelerini doğrayan bir jilete benzetmişti. Dr. Andreas Noack, 23 kasım 2021 tarihinde aşılarda "Grafen Hidroksit" varlığını ortaya çıkartan açıklamalar yaptı. 26 kasım 2021 tarihinde internette yapılan haberler ve sosyal medya paylaşımlarında ise evinde ölü bulunduğu yazılıp çizilmişti. Şu an özgürlükçü sosyal medya tarandığunda Dr. Andreas Noack'ın sosyal medya platformlarından yaptığı bu açıklamalara ulaşmak mümkün değil. Araştırıldığında sansürlenerek kaldırıldığı anlaşılıyor.

 

Türkiye'de Dr. Andreas Noack'tan çok önce grafen oksitin zararlarından Teknovia Programı ve Bence Medya Haber'de defalarca bahseden Prof. Dr. Abdullah Çoban'ın yine konuk olarak katıldığı Muhammet Binici'nin Hazırlayıp sunduğu Teknovia programındaki "Grafen Oksit" açıklamalarına ve salgın süreci değerlendirmelerine ise Youtube'dan sansür geldi.

 

Teknovia yayın ekibinden haber merkezimize yapılan açıklamada; "Teknovia olarak biz hayatını bilime adamış bir bilim adamının bilimsel görüş öneri ve analizlerini tarafsız bir şekilde kamuoyu ile paylaştık. Yaptığımız yayın baştan sona incelendiğinde bu durumun aksi söz konusu değildir. Programda hakaret yok bir bilim adamının bilimsel tesbitleri var. Bu şekilde bir sansür uygulayarak kamuoyunun bilgi almasının önüne geçildiği kanetindeyiz. Kaldı ki şu an program hem İnstagram hem Facebook'ta yayınlanmaya devam etmekte şu ana kadar bu platformlar her hangi bir kısıtlama getirmeden yayınlıyorlar ama bu demek değil ki bu platformların da yayın yasağı getirmeyecekler anlamına gelmez çünkü şimdiden Facebook ve İnstagram'da devamlı Covit açıklamalarımızı okuyun şeklinde mesajlar göndermeye başladılar. Bu platformlar böyle açıklama yapan ömrünü bilime vakfetmiş bilim adamlarının sözlerinden neden rahatsızlık duyuyorlar ve Youtube neden böyle bir karar aldı anlam veremiyoruz." 

 

Prof. Dr. Abdullah Çoban'ın Teknovia Programında yaptığı işte o açıklamaların bazıları!..

TIKLAYINIZ!..

 

 

Salgın Başladığı Günden Bugüne Açıklamalarında Hedefi 12'den vuran Bir "Bilim Adamı"

TIKLAYINIZ!..

Kaynak: Editör:
Etiketler: Özgürlükçü, Sosyal, Medya, Platformları, Gerçekleri, Sansürlüyor, mu?,
Yorumlar
Haber Yazılımı