Haber Detayı
16 Ocak 2021 - Cumartesi 20:46
 
İstanbul ve Çevresi Alarmı veriyor!..
İstanbul'da 72 saat içinde kaç şiddetinde deprem bekleniyor? İstanbul'a 50 cm kar yağacağı doğru mu? Ayrıntılar haberimizde
GÜNDEM Haberi
İstanbul ve Çevresi Alarmı veriyor!..

İstanbul’da 50 cm’nin üzerinde kar yağacak haberlerini Deprem Tahmin Uzmanı Kadir Sütçü’ye sorduk.

-Hangi şartlarda kar yağar?

Kadir Sütçü:

"Girit'ten çıkan bir bulut kümesi Marmara bölgesine doğru gelmektedir.  Marmara Bölgesi'ne gelen bu “Sütçü Bulut’ları Marmara Bölgesi'ni soğutacak.. sadece soğuk hava kar yağışına etken ama!.. Sadece bu değil DEKOS etkisi ile olması lazım. DEKOS etkisi nasıl olur? Mesela gece saat 00.00’dan itibaren 15 dakika aralıklarla Marmara bölgesinde yani; Balıkesir'de, Bursa'da, Ege Denizi'nde, Marmara Denizi'nde ve Kütahya'da 1.0 ile 3,0 arası depremler olduğunda 15 dakika aralıklar ile o zaman siz sabah 50 santimetre kar görebilirsiniz ama bu depremler olmaz ise buradaki kar yağışı daha az miktarda olacaktır. Çünkü sadece Bulut kümesi geçerken kar yağdıracak. Yani Çok atabilir şöyle sepken olabilir ama çok büyük kar yağışı olmaz. Kar yağışının olabilmesi için!.. Olmazsa olmazı soğuk havadır. 2 Faktör DEKOS etkisidir. DEKOS etkisi olmadan kar yağışı olmaz. Eğer olmuş olsaydı sadece soğuk havayla güney ve kuzey kutuplarda her zaman soğuk hava var ama “DEKOS” etkisi yok. Orada buz dağları oluşur. Fakat en çok DEKOS etkisi olan Japonya'dır. En çok kar kalınlığı olan yerde yine Japonya'dır. Biz korelasyonu böylece kurmuş olduk."

 

Kadir Sütçü İstanbul'u ve çevresi DEPREM alarmı veriyor!..

 

Kadir Sütçü DEKOS etkisinden bahsettiği sitesinde Kısa süre içerisinde İstanbul'u ya da çevresini bekleyen bir depremi duyurdu..

İşte ayrıntılar..

SÜTÇÜ: “DEKOS meteoroloji yeni kuruldu 31 Aralık'ta faaliyete geçti. DEKOS meteoroloji ile beraber Tasarladığımız birde cihazımız var. O cihazı test etme durumumuz oldu. İlk testimiz doğru çıktı. İstanbul çevresinde 3,5’a kadar bir deprem olacak dedim. Şu anda cihazımız tekrar bir gösterge yaptı. İstanbul etki alanını gösterdi ama burada karıncalarda da hafif bir hareketlilik var. İstanbul Etki alanı olduğu için ya İstanbul ve çevresinde 4,0 ile 5,0 arası 1 deprem Bekleme durumuna geçtik ama bunun daha büyüğü şu anda gözükmüyor. 4 ya da 5 şiddetinde deprem bekliyoruz."

HABERİN VİDEOSU

Kaynak: Editör:
Etiketler: İstanbul, ve, Çevresi, Alarmı, veriyor!.., ,
Yorumlar
Haber Yazılımı