Haber Detayı
20 Ekim 2021 - Çarşamba 13:46
 
İki Yıl Oldu İşte Geldi Bir Müjde ve Bin Umut
Osman Hazır yazdı.. "İki Yıl Oldu İşte Geldi Bir Müjde ve Bin Umut"
GÜNDEM Haberi
İki Yıl Oldu İşte Geldi Bir Müjde ve Bin Umut

 

İKİ YIL OLDU İŞTE GELDİ BİR MÜJDE VE BİN UMUT

 

 

İki yıl ne uzunmuş. Zamanın bereketi de sıkıntıdan uzun gelmesi de hep bir arada yürüdü. 2020 yılının ocak ayına gelmeden önceki süreçte çok yoğun ama bereketli zamanlar geçirmiştim. Rahman'ın misafiri olarak ve Rahman'ın misafirlerine hizmet ederek yaptığım Hac ve umre Seferlerimin manevi hazzı acizane kalemime de değiyordu.

 

SEFER BAŞLIYOR

 

12 sayfalık bir Hac günlüğü çalışmasının kitaba dönüşmesi de Ocak ayına gelmeden olmuştu. 2018 yılı Hac Seferinden dönmüştüm. Çok değerli hac yoldaşı dostlarımla yaptığımız manevi güzelliklerle dolu günlerin etkisi hala devam ediyordu. Bir gün bilgisayarın başına oturduğumda sonuç 12 sayfalık bir hac günlüğü olmuştu. Değerli dostum, Hac yoldaşım ve en önemlisi de muhteşem Hac yolculuklarımın mimarı Diyaeddin ŞAHİN’e okuması için göndermiştim. Onun; “bunu mutlaka kitap yapmalısın” şeklindeki teşvik ve motivasyonu “Sefer”i ortaya çıkarttı.

 

Yeni hac ve umre yolculukları planlayan dostlara da “Sefer”imizi okumalarını tavsiye ederek yeni seferlere hazırlanırken, salgın bütün dünyayı kapattı. Fuarlar, kitap günleri olmaz oldu. Kalemimiz kelamımız okuyucu ve dinleyicisine hasret kaldı. Salgının daralttığı ve sıktığı günler zamanlar geçmek bilmedi sanki. Ancak dedim ya bereketi de oldu. Çünkü daraldığım günleri bereketli zamanlara dönüştüren çabalarımın sonucu; “Gençlik flört sınavında” isimli kitabımla taçlandı.

 

FUARLARI ÖZLEDİK

 

Evet fuarları çok özledik. Açılmadı hiçbir yer. Salgın, maske, mesafe derken kitaplarımız okuyucusuna olan hasretini gideremedi. Zamanın sıkıntısına hapsolmak yerine bereketinden istifade etmeyi yeğlemiştik. Hamdolsun bereketli zamanlarımız oldu. Biraz da değerli yayıncım Bekir Manav’ın cesareti ile bu salgın sürecinde yayınladığımız iki kitabımızla heyecanla ve dört gözle fuarların açılmasını bekliyorduk.

 

Hamdolsun hem “SEFER” hem de “GENÇLİK FLÖRT SINAVINDA” kitaplarım bereketli şehir Konya’da okuyucularının karşısına çıktı. Biz özlemişiz. Hep dediğim gibi; “benim söyleyecek sözüm, paylaşacak derdim var.” O sebeple de, sözümü söyleyecek, derdimi paylaşacak en iyi yerler arasında fuarlar gelir.

 

Aslına bakarsanız zamanın bereketini kovalarken yazmaya muvaffak olduğum hazırda bir kitap çalışmam daha var. Onun detayları şimdilik bende kalsın. Ama inşallah yakında haberini veririm

 

Peki fuar nasıl?

Açıkçası okumaya ve kitaba hasret kalmışlığın resmi Konya’da çiziliyor desem abartmış olmam. Büyükşehir belediyesi mekân olarak da organizasyon olarak da güzel iş çıkarmış. Konyalıların kitaba ve fuara ilgisi ise hakikaten güzel. Gençler, çocuklar, büyükler ve küçükler herkes heyecanla fuara geliyor. Söyleşiler dolu dolu geçiyor. Kısacası Konya Kitap günleri çok güzel. Fuar, 24 Ekime kadar sürecek fırsat oluşturup gelin dostlar.

 

Peki sonrası?

 

Elbette  geleceğe dair kesin bir şey söylemek mümkün değil ancak plan yapabiliriz. Biz de bir plan yaptık. 22-31 Ekim tarihleri arasındaki Kahramanmaraş Kitap fuarı için hazırlıklarımızı yaptık. Rabbim kısmet ederse orada olacağız.

 

Bir müjde ve bin umut

 

Bir haber geldi: salgın nedeni ile uzun zamandır saf düzeni mesafeli olarak düzenlenmiş olan Ka’be’de mesafe uygulaması önceki gün kalktı. Uzun bir aradan sonra ilk defa imam; Safları sık tutun diye cemaati uyardı. Hamdolsun! Bu bizim için büyük bir müjde. Aynı zamanda umutlarımızı besleyen bir haber. İnşallah Umre ve Hac yollarımızın açılacağı günlerin daha yakın olduğu umudunu taşıyoruz.

 

Hac ve umre yolculuklarını hasretle bekleyen ve gitmek isteyenlerin okuması için “SEFER”i kaleme almış olan bu âcizin yüreği kıpır kıpır. Okumalarınızın arasına Seferimizi de katmanız, dualarınız arasında bize de yer vermeniz temennisiyle yeni sayfalarımız umut ve muştularla dolsun…

Vesselam.

 

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN
https://www.bncmedyahaber.com/yazar-kem-alet-rol-model-olur-mu-681.html

Kaynak: Editör:
Etiketler: İki, Yıl, Oldu, İşte, Geldi, Bir, Müjde, ve, Bin, Umut,
Yorumlar
Haber Yazılımı