Haber Detayı
06 Mart 2021 - Cumartesi 12:09
 
"Helikopteri DEKOS Etkisi düşürdü!"
Köşe Yazarımız ve Deprem Tahmin Uzmanı Kadir Sütçü Deprem Tahmin Kursunu internet ortamında uzaktan Eğitim şeklinde www.dlivetv/dekostv vermektedir. Öğrencilerine meydana gelecek ve meydana gelen depremlerin Dekos etkisinin başka felaketlere de yol açabileceğini anlattı. İşte Detaylar..
- Haberi

Köşe Yazarımız ve Deprem Tahmin Uzmanı Kadir Sütçü Deprem Tahmin Kursunu internet ortamında uzaktan Eğitim şeklinde www.dlivetv/dekostv vermektedir.  Öğrencilerine meydana gelecek ve meydana gelen depremlerin "Dekos" etkisinin başka felaketlere de yol açabileceğini anlattı

 

04.03.2021 Tarihinde Helikopter Bitlis’te düştüğü gününün akşamı saat 21:00’deki derste Helikopterin meydana gelen ve meydana gelecek depremlerin Dekos etkisinde düştüğü konusunu bir saatlik derste öğrencilerine ayrıntılarıyla anlattı. 


Milli Savunma Bakanlığı helikopterin ani hava koşullarının değişimi yani Dekos etkisiyle düştüğünü açıkladı.


Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada "Kaza kırımın hava koşullarının ani değişimiyle ortaya çıkan olumsuz hava şartlarından meydana geldiği değerlendirilmektedir. Enkaz bölgesinde her hangi bir patlama emaresine rastlanmamıştır" dedi.


BNC MEDYA HABER Köşe Yazarı ve Deprem Tahmin Uzmanı Kadir Sütçü de yaptığı açıklamada "Helikopteri Meydana Gelen ve Meydana Gelecek Depremlerin Dekos Etkisi Düşürdü..." demişti.

Haberin yayınlanmasından kısa bir süre sonra Milli Savunma Bakanlığı da Kadir Sütçü ile aynı yönde açıklama yaptı. Sütçü "Helikopter ve uçakların uçuş rotaları belirlenmeden geçecekleri rotada meydana gelebilecek Dekos etkisinin tespit edilmesi gerekir. Yoksa bu tür kazalarla sık sık karşılaşmamız mümkün" şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: "Helikopteri, DEKOS, Etkisi, düşürdü!",
Yorumlar
Haber Yazılımı