Haber Detayı
19 Mayıs 2021 - Çarşamba 12:20
 
Gençlik Flört Sınavında
Osman Hazır yazdı... "Gençlik Flört Sınavında"
GÜNDEM Haberi
Gençlik Flört Sınavında

 

GENÇLİK FLÖRT SINAVINDA

 

Kadın ve erkeğin birbirlerine olan ilgileri insanlık tarihi kadar eskidir. İnsanlar bu ilgilerini tarihi süreç içerisinde değişik yöntem ve şekillerde ortaya koymuşlardır. Bu yöntemlerin bir kısmı insan doğasına (fıtrat) aykırı olmuş, bu nedenle kayan ayaklar, savrulan nesiller olmuştur. Biz büyüklerin savrulan; ayakları kayan, yıpranan ve örselenen gençliğimize rehberlik etmek sorumluluğumuz vardır. Her hangi bir bahanenin ardına sığınmadan bu sorumluluğumuzu yerine getirmek zorundayız. 

 

Fıtrat çizgisindeki rotaya uygun yaşanacak bir hayatın, tarihimiz ve değerlerimizin yeniden inşasında önemli rol oynayacağını biliyoruz.

 

Sorunları, görmezden gelerek ve kafamızı kuma gömerek çözme imkânımız yoktur. Dediğim gibi her kez üzerine düşen sorumluluk payını almalıdır. Acizane biz de yaptığımız çalışmalarla kafamızı kuma gömmek yerine, gerçekleri olanca açıklığı ile görerek elimizi taşın altına sokmaya çalışmayı yeğliyoruz. En azından bu uğurda bir çaba göstermekteyiz.

 

Bu bağlamda, çağımız gençliğinin fıtrat çizgisinden kaymasına neden olan bir çok başlık bulunmaktadır. “Flört ve cinsellik” en bu konuda önemli ve başta gelen sorunlardır.  

 

Biz de ifade ettiğimiz sorumluluklarımızın gereği olarak yaptığımız çalışmalara “  Gençlik Flört Sınavında” isimli bir kitap çalışmasını da ekledik. Yeni çıkan bu kitabımızda konuyu: “Dini, psikolojik ve sosyal açıdan ilişkiler” çerçevesinde inceledik.

 

Şurasını söylemeliyim ki; gençlerimizin ve onları yetiştiren anne babaların mutlaka çalışmamızı okumalarını tavsiye ediyoruz. Ancak şunu da söylemeleyim ki; Kitaptaki kimi başlıkları çok açık ve seçik yazıp konuştuk. Doğrusu bundan kimse gocunmasın. Zira bilelim ki dışarıdaki hayat bu başlıkları çoktan aştı.

 

Biz bu çabalarımızın sonucu olarak; “Cinsellik, evlilik öncesi cinsellik, iffet ve namus algısı, eşcinsellik, bir tanıma ve tanışma yöntemi olarak flört, İslami açıdan flört, sevgili olmak haramsa nasıl evleneceğiz? Flörte alternatif tanıma ve tanışma yöntemleri, Gençler için aspirin gibi pratik öneriler” gibi önemli ve dikkat çekici bir çok başlık ve soruya cevap aradık.

 

Bütün bu soruların cevaplarını en iyi bilen ve bulanın biz olduğumuzu iddia etmesek de samimi gayretimizin, cevapları arayan başkalarına rehberlik edeceğini umuyoruz.  Eserimiz umudu beslemek için bir seçenektir.

 

Dostlar, Pergole Yayınlarından çıkan “  Gençlik Flört Sınavında” isimli kitap çalışmamızın dualarınızla gençliğimiz ve geleceğimizin kimlik ve kişilik gelişimine katkı yapmasını umuyorum. Arzu eden dostlar için kitap internette seçkin kitapçılarda bulunabilir

 

Rabbimizin rızasına ulaşanlardan olalım diye dua ile vesselam…!

 

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN
http://www.bncmedyahaber.com/yazar-genclik-flort-sinavinda-570.html

 

           

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gençlik, Flört, Sınavında,
Yorumlar
Haber Yazılımı