Haber Detayı
30 Kasım 2023 - Perşembe 08:31
 
Filistin ve Doğu Türkistan'da İnsanlık Nefes Almıyor! Hak, Hukuk ve Adaletin Çaresizce Raflarda Kalan Çığlığını Dünya Görmüyor!
Editörün mesajı: Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan insanlık dramını, hak, hukuk ve adaletin ihlaliyle birlikte, uluslararası toplumun bu konuda sergilediği çifte standardı, soykırıma maruz kalan bölgelerdeki insan hakları ihlalleri, Filistin ve Doğu Türkistan'da hak ve hukukun rafa kaldırıldığı, Uygurlu Müslümanların "9 Aralık Uygur Soykırım Günü" üzerinden Çin'e karşı uluslararası harekete geçilmesi çağrısı ve soykırım yapılan bu bölgelerde yaşanan acı gerçeklerin insanlık adına bir çığlık olduğu ve uluslararası toplumun bu konuda sorumluluk alması gerektiğini gözler önüne seren bu haberi mutlaka okuyun programı mutlaka izleyin izlettirin.. İnsanlık adına!..
GÜNDEM Haberi
Filistin ve Doğu Türkistan'da İnsanlık Nefes Almıyor! Hak, Hukuk ve Adaletin Çaresizce Raflarda Kalan Çığlığını Dünya Görmüyor!

 


Muhammet Binici‘nin hazırlayıp sunduğu gece ajansında Hukuk ve Fikir Platformu Başkanı Av. Faruk Keleştimur ve Av. Fatih İşen, Filistin ve Doğu Türkistan’daki dramatik insan hakları ihlallerine dikkat çeken çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 


Soykırımın Ortak Noktası Filistin ve Doğu Türkistan

 

Muhammet Binici’nin moderatörlüğünde gerçekleşen gece ajansında, Hukuk ve Fikir Platformu Başkanı Av. Faruk Keleştimur ve Av. Fatih İşen, Filistin’deki soykırımın Doğu Türkistan’daki durumla iç içe geçmiş olduğunu vurgulayarak, bu insanlık dramının ayrılamaz bir bütün olduğunu ifade etti.

 

Çifte Standart Eleştirisi Hak ve Hukukun Raf Kaldırılması
 

Konuklar, hem Filistin’de hem de Doğu Türkistan’da yaşanan soykırıma dair uluslararası toplumun sergilediği çifte standartı eleştirdi. Hak ve hukukun rafa kaldırıldığına dikkat çekilen programda, bu durumun insanlık adına büyük bir kayıp ve ayıp olduğu belirtildi.


Uygurlu Müslümanların Çağrısı “9 Aralık Uygur Soykırım Günü”
 

Programda, Uygurlu Müslümanların “9 Aralık Uygur Soykırım Günü” kapsamında düzenlediği basın toplantısına vurgu yapılarak, soykırımın boyutlarına ve Çin’in sorumluluğuna dikkat çekildi. Bu çağrıyla birlikte, uluslararası toplumun harekete geçmesi için önemli bir fırsat olduğu ifade edildi.
 

Uluslararası Çağrı Çin’den Hesap Sorulmalıdır
 

Doğu Türkistan ile Uygur teşkilatlarının bir araya gelerek oluşturduğu “9 Aralık Uygur Soykırım Günü” münasebetiyle, devam eden soykırımın durdurulması için uluslararası kuruluşlar, devletler ve liderlere çağrıda bulunuldu. Çin’in insanlık suçlarına karşı sorumlu tutulması gerektiği belirtilerek, uluslararası arenada bu konuda adım atılması gerektiği vurgulandı.
 

İnsanlık Adına Ortak Sorumluluk
 

Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu “Gece Ajansı”nda ortaya çıkan görüşler, Filistin ve Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık dramına karşı duyarlılığın artması gerektiğini ve uluslararası toplumun ortak bir sorumluluk taşıdığını gösteriyor. Hak ve adaletin her yerde sağlanması için çabaların birleştirilmesi gerektiği vurgulanarak, insan hakları ihlallerine karşı duruş sergilenmesi gerektiği ifade edildi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Filistin, ve, Doğu, Türkistan'da, İnsanlık, Nefes, Almıyor!, Hak,, Hukuk, ve, Adaletin, Çaresizce, Raflarda, Kalan, Çığlığını, Dünya, Görmüyor!,
Yorumlar
Haber Yazılımı