Haber Detayı
29 Mayıs 2024 - Çarşamba 19:18
 
Dev Aile Buluşması: 2 Haziran 2024'te Fatih Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde
Dev Aile Buluşması: 2 Haziran 2024'te Fatih Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde Fatih Belediyesi, 2 Haziran 2024 Pazar günü saat 13:00-19:00 arasında Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde "Eşcinsellik ve Aile İfsadı" konulu büyük bir etkinlik düzenliyor. Etkinlikte, Muhammet Binici’nin "Ben Kimim? Silik Yüzlerin ve Kanadı Kırık Kuşların Hikâyesi" kitabının tanıtımı ve imza günü yapılacak. Etkinlik sonunda kitap günün anlam ve öneminin bir nişanesi olarak katılımcılara takdim edilecek. Dev programda, Aile Dernekleri temsilcileri ve uzman akademisyenler, aile odaklı konular ve çözüm önerileri sunacak. Etkinlikte konuşma yapacak isimler arasında alanında uzman kişilerin isimleri dikkat çekiyor... "Unutmayın, Aile Varsa Gelecek Var!" Bu unutulmaz etkinlikte sizi de aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Katılımınızı bekliyoruz.
- Haberi
Dev Aile Buluşması: 2 Haziran 2024'te Fatih Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde

 

Büyük Buluşma: 2 Haziran 2024'te Fatih Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde
 

Fatih Belediyesi'nde 2 Haziran 2024 Pazar günü saat 13:00-19:00 arasında düzenlenecek olan bu önemli etkinliğe sizleri davet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.
 

Etkinliğin Ana Teması: Eşcinsellik ve Aile İfsadı
 

Dünyanın gündeminden düşmeyen ve sıkça tartışılan bu konu, ilk defa bu kadar açık bir şekilde gündeme taşınıyor. Türkiye ve dünya genelindeki tartışmalara gerçek yaşanmış hikâyeler ve uzmanların yorumlarıyla çözüm odaklı son nokta konulacak.
 

Kitap Lansmanı ve İmza Günü: Muhammet Binici'nin 8 yıllık çalışmasının ürünü olan "Ben Kimim? Silik Yüzlerin ve Kanadı Kırık Kuşların Hikâyesi" adlı kitabı, eşcinsellerin yaşamlarını ve iç dünyalarını, yine eşcinsellerin itiraflarıyla okuyucuya aktarıyor. Kitap, dünya ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden eşcinsellerin itiraflarını ekranlara taşıyan "Benim Ailem Belgeseli"nin kitaplaştırılmış hali olarak, eşcinsellik hakkında yanlış bilinen "eşcinsellik doğuştandır ve psikolojik rahatsızlık değildir" algısını yerle bir edecek. Etkinlik sonunda, Binici kitabını imzalayarak katılımcılara takdim edecek.

 

Muhammet Binici’nin ifadeleriyle: "Dünyada tabu haline getirilen, netameli bir konu olan eşcinsellik ve aile ifsadı, yine eşcinsellerin itiraflarıyla birlikte tersyüz oluyor. Bu mesele, ezberlerin bozulacağı gerçeklerle büyük bir çığır açacak ve tabular bir bir yok olacak."
 

Uzman Akademisyenlerden Sunumlar: Etkinlikte, konunun uzmanı değerli akademisyenler, sorunların çözüm önerileriyle ilgili 10 dakikalık sunumlar gerçekleştirecek. Katılımcılar arasında Aile Dernekleri'nin seçtiği temsilciler de, tüm aile dernekleri adına aile odaklı konuları ve sorunları açıklayacak.
 

Sunum Yapacak Uzmanlar:

  1. Prof. Dr. Abdullah Çoban (Bilim Adamı)
  2. Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu (Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi)
  3. Prof. Dr. Esat Arslan (E. Tuğgeneral)
  4. Prof. Dr. Orhan Çeker (Necmettin Erbakan Üniversitesi E. İslam Huk. Öğr. Üyesi)
  5. Prof. Dr. Ömer Adil Atasoy (İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi)
  6. Prof. Dr. Sefa Saygılı (Psikolog)
  7. Prof. Dr. Süleyman Doğan (Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi)
  8. Prof. Dr. H. Fehim Üçışık (Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğr. Üyesi)
  9. Prof. Dr. Serhat Fındık (Bilim Adamı)
  10. Abdurrahman Dilipak (Gazeteci, Yazar)
  11. Ahmet Ziya İbrahimoğlu (İlahiyatçı, Eğitimci, Yazar)
  12. Av. Faruk Keleştimur (Hukuk ve Fikir Platformu Başkanı)
  13. Dr. Erkut Erdoğan (Eğitimci, Yazar)
  14. Halis Özdemir (Gazeteci, Yazar)
  15. Muharrem Coşkun (Gazeteci, Yazar, Akit TV Haber Müdürü)
  16. Suat Gün (Gazeteci, Yazar)
  17. Müfid Yüksel (Sosyolog, Yazar)
  18. Ekrem Erdem (Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Genel Başkanı)
  19. Mehmet Sevigen (CHP Milletvekili)
  20. Metin Külünk (Ak Parti Milletvekili)
  21. Faik Tunay (Demokrat Parti Genel Başkanı)
  22. Doğan Kasadolu (Sosyal Araştırmacı, İş Adamı)
  23. İbrahim Keleş (Strateji ve Güvenlik Uzmanı)
  24. Prof. Dr. Ahmet Akın
  25. Emine Şenlikoğlu (Eğitimci, Yazar)
  26. Sema Maraşlı (Eğitimci, Yazar)
  27. Av. İlhami Sayan (Sosyolog)
  28. Tuna Öztunç (TGRT Haber Müdürü)
  29. Mikdat Ertem (Uzman Klinik Psikolog)
  30. Hüseyin Kaçın (Psikolog)

Ve yine alanında uzman sürpriz konuklar da bizlerle olacak.

Bu unutulmaz etkinlikte sizi de aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız. Katılımınızı bekliyoruz.

Unutmayın, Aile Varsa Gelecek Var!


Katılım ile ilgili olumlu dönüşünüzü bekler, hayırlı günler dileriz.


Etkinlik Bilgileri:

  • Tarih: 2 Haziran 2024, Pazar
  • Saat: 13:00 - 19:00
  • Yer: Fatih Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi

    Akademisyenler ve Alanında uzman İsimler Muhammet Binici'nin Eseri "Ben Kimim? Silik Yüzlerin ve Kanadı Kırık Kuşların Hikayesi" Adlı Kitap İçin Ne Dediler?
  •  


Prof. Dr Sefa SAYGILI

"Muhammet Binici dostumuzun Silik Yüzlerin ve Kanadı Kırık Kuşlarn Hikâyesi adlı eseri çok önemli. Ailelerin içine atılan bu LGBT bombasının tehlikesini, sebeplerini ve korunma yollarını şiirsi üslubuyla ve toplumdan gerçek vaka örnekleriyle anlatıyor. Hepimize sağlıklı ailenin ne kadar elzem olduğunu ve neler yapmamız gerektiğini izah ediyor. Dostumuzu tebrik ediyor, bu hârika eserini evlilere ve evlenecek olanlara hararetle tavsiye ediyorum. Eline, koluna, o güzel zihnine sağlık Muhammet Binici. Daha nice böyle yararlı eserler ortaya koyman istek ve arzusuyla teşekkür ve tebrik ediyoruz."



Prof. Dr. Esat ARSLAN

"Bu kitap ülkenin fabrika ayarlarıyla oynama cesaretini kendinde bulanlara bir cevap niteliğindedir. Aynı zamanda ülkemizin fabrika ayarlarına dönüşünün gerekliliğini eğmeden bükmeden, amasız ve fakatsiz ortaya koyan ilk çalışmalardan biridir." 



 Prof. Dr. Orhan ÇEKER

"Gariban köşelerdeki belki de hükmen 'yok' hâle gelmiş kişilerin dertlerini dinlemek, içinde bulundukları acınası durumlara nasıl geldiklerini, bir zamanlar kendi mahallesinde de olsa kendi çapında bir 'fenomen' veya bir 'star' iken şimdi ne hâle düştüklerini, uyuşturucu, fuhuş, alkolizm, organ mafyasının... elinde nasıl gün geçirdiklerini topluma anlatmak... içimizdeki burukluk ve şımarıklığın en azından çatışmasını seyredip doğru eylem tarzını harekete geçirirsek, sanıyorum bizde iyiye doğru bir inkılâb başlayacaktır."



Prof. Dr. Ebubekir SOFUOĞLU

"Muhammet Binici'yi bu cesur adımından ötürü tebrik ediyorum. Eşcinsellerin gerçek hikâyelerini dile getirerek toplumda önemli bir farkındalık oluşturması, eşcinsellerin gerçek itiraflarıyla aslî fıtratlarına dönme ve iyileşme yolunu açarak, tabuları yıkmalarına katkıda bulunması takdire şayan." 



Prof. Dr. Hasan Fehim ÜÇIŞIK

"Muhammet Binici bu çalışmasıyla, eşcinselliğin doğuştan gelen bir kimlik değil, İstanbul Sözleşmesi'ndeki kabulün aksine, tedavi edilebilir bir psikolojik rahatsızlık olduğunu ve kurtuluşun nasıl olabileceğini pek çok kişinin itirafları ile ortaya koymuş bulunmaktadır. Bu kitabın, yanlış varsayımlar üzerinde çürütücü etkileri ve bu psikolojik rahatsızlıkların giderilmesi yönünde fevkalade olumlu katkıları olmasını diliyorum." 



Abdurrahman DİLİPAK

“M. Binici bu kitabında gerçek hayat hikâyeleri üzerinden sosyolojik bir okuma yapmaya çalışmış. İtiraflar aslında din, ahlâk, gelenek, biyolojik cinsiyetinden kopartılmış bireylerin tekil acılarında, toplumda giderek kangren hâle gelen dağılan ailelerle birlikte LGBT’ye pozitif ayırımcılık ve toplumsal cinsiyet tartışmalarının gölgesinde gelişen bir millî felakete dikkatimizi çekmektedir.” 



 Prof. Dr. Süleyman DOĞAN

“M. Binici’nin ele aldığı önemli konuların, açmazda olan kimi yürekleri cesaretlendireceği, tedavi ve terapi süreçleriyle onları topluma kazandıracağı ümidi ile yazarı tebrik ediyorum.”



Prof. Dr. Ömer Âdil ATASOY

“M. Binici’nin toplumsal sorumluluk, araştırma ve emek mahsulü elinizdeki kitabının, çeşitli taciz ve etkiler ve hatta ekonomik ve sosyal, kültürel güç kullanımı dâhil, olumsuz örnek oluşturan kişi, örgüt, topluluk ve etkinliklerin yönlendirmesi ile normal olmayan alışkanlık ve davranışlara iteklenen çocuklarımızın hedonist ve her türlü ahlak dışı zevkci alışkanlıkları teşvik eden ve besleyen kişi, topluluk ve menfaat çetelerine karşı koruyucu önlemlerin alınmasına vesile olmasını dilerim.” 



Ahmet Ziya İBRAHİMOĞLU

“M. Binici’nin ‘Benim Ailem’ belgeselinde misafir ettiği çocukların yaşadıkları acıları, umutlarını ve mücadelelerini anlattığı bu kitabının her bir sayfası, içindeki karanlığı aydınlığa çıkarma mücadelesi veren cesur yüreklerin hikâyeleriyle dolu. Okuyanların, ufkunu açacak, bilmedikleri duymadıkları konuları gündemine alıp düşünmelerine vesile olacağı kanaatindeyim.” 



Halis ÖZDEMİR

“Kitap, toplumun derin yarasına merhem olacak çözümlerle dolu bir içeriğe sahiptir. Binici'nin derinlemesine araştırmaları ve yaşanan gerçek hikâyelerle desteklenen anlatımı, okuyucuların bu sorunu daha yakından anlamalarını ve çözüm için adımlar atmalarını sağlayacaktır.” 



Av. Faruk KELEŞTİMUR

Türk-İslam ahlakının tefessüh etmesi için stratejik bir akıl öncülüğünde milletimizi hedef alan operasyonlara karşı, aile birliğimizi, milli ve manevi değerlerimizi ayakta tutmanın reçetelerini fert özelindeki hayat tecrübeleri ışığında ortaya koyan bu eser vesilesiyle Muhammet Binici’ye şükran borçluyuz.



Dr. Erkut ERDOĞAN

“M. Binici bu sefer de ülke gündeminde göz ardı edilen, basın tarafından işlenmeyen, hatta kaçınılan bir konuda kendi gazetecilik anlam ve değerleriyle kalıcı bir esere imza atmıştır. Kitabının da yine programları gibi ailenin korumasında gelecek nesillerin sağlıklı, ahlâklı ve huzurlu gelişmesinde kurulan tüm tuzaklardan korunabilecek yolları açması dileğimle...” 



Suat GÜN

“Bu kitap, sosyal medya üzerinden LGBT, eşcinsellik gibi alanlarda milletimizin nasıl aldatıldığını, gençlerimizin tuzağa çekildiğini göstermekte, bunun toplumda nasıl bir bunalıma sebep olduğunu anlatmaktadır. Sahasında ilk olması, bizzat bu tuzağa düşmüş, kurban haline gelmiş insanlarla birebir görüşülerek yazılanlar, milletimizin gözünü açacak mahiyettedir.” 




















 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Dev, Aile, Buluşması:, 2, Haziran, 2024'te, Fatih, Belediyesi, Zübeyde, Hanım, Kültür, Merkezi’nde,
Yorumlar
Haber Yazılımı