Haber Detayı
13 Ekim 2024 - Pazar 10:22
 
"Adaletin Yeni Sesi: Ankara 2 Nolu Barosu ile Milli Değerlerle Yola Çıkıyor"- Av. Fark Keleştimur - Binici ile Söz Meydanı - TiVi 6
TV6’da canlı yayınlanan "Muhammet Binici ile Söz Meydanı" programına katılan Hukuk ve Fikir Platformu Başkanı Av. Faruk Keleştimur, Ankara 2 No'lu Baro’nun kuruluş amacını anlattı. Keleştimur, hukukçuların milli değerlere bağlı kalması gerektiğini vurgularken, Filistin, Doğu Türkistan ve Kerkük’teki hak ihlallerine de dikkat çekti. Ayrıca, baronun siyasallaşmadan uzak, meslek odaklı bir yapı hedeflediğini belirtti.
GÜNDEM Haberi

"Adaletin Yeni Sesi: Ankara 2 Nolu Barosu ile Milli Değerlerle Yola Çıkıyor"-  Av. Fark Keleştimur - Binici ile Söz Meydanı - TiVi 6 



Muhammet Binici ile Söz Meydanı’nda 2 Numaralı Ankara Barosu’nun Kuruluşu ve 20 Ekim Seçimleri Tartışıldı

Her Cuma saat 21.00’de TiVi6’da canlı olarak yayınlanan “Muhammet Binici ile Söz Meydanı” programının bu haftaki konuklarından, Hukuk ve Fikir Platformu Başkanı Av. Faruk Keleştimur Programda, Ankara'da kurulan 2 No'lu Baro’nun amaçları ve misyonu ele alınırken, hukukçuların topluma ve uluslararası meselelere karşı sorumlulukları da masaya yatırıldı.


Hukukçuların Görevi ve Türk Milletine Karşı Sorumluluk


Keleştimur, baroların yalnızca hukuki meselelerle ilgilenmekle kalmayıp, Türk ve İslam dünyasındaki hak ihlallerine de duyarlı olması gerektiğini vurguladı. Son dönemde Filistin’deki gerilimden Doğu Türkistan’daki insan hakları ihlallerine kadar uzanan birçok soruna dikkat çekerek, bu tür konulara hukukçuların öncülük etmesinin önemini ifade etti.


“Dünyanın dört bir yanında hukuksuzluklar artarken, avukatlar olarak bu olaylara karşı tavır almak bizim için bir sorumluluktur,” diyen Keleştimur, Batı Trakya ve Kerkük’te yaşanan hak ihlallerine de değindi. Kerkük’te Türkmen temsilcilerin valilik seçim sürecine dahil edilmemesini eleştirerek, bu tarz durumlarda uluslararası hukuk platformlarında daha etkin bir rol oynanması gerektiğini söyledi.

 

Ankara 2 Nolu Barosu’nun Amacı: Meslek Odaklı ve Değerlere Bağlı Bir Yapı


Av. Keleştimur, Ankara 2 Nolu Barosu’nun kuruluş gerekçesinin siyasallaşmadan uzak, meslek odaklı bir yapı oluşturmak olduğunu belirtti. Baro’nun temel amacının, milli ve manevi değerlere bağlı kalmak ve avukatlar arasında dayanışmayı sağlamak olduğunu ifade etti.


“Bugün, milli değerlerden uzaklaşmış bir zihniyeti reddediyoruz. Avukatlar olarak hem meslektaşlarımıza hem de toplumumuza karşı sorumluyuz,” diyen Keleştimur, Gökhan Aydemir’in baro başkan adaylığı sürecinde de bu vizyonun devam edeceğini söyledi.

 

Adalet, Özgürlük ve Birlik Mesajı


Programın sonunda Muhammet Binici, hukukun ve adaletin gücüne vurgu yaparak, "Her yerde halkın gözü, sesi ve eli olacağız," diyerek programın amacını özetledi. Binici, önümüzdeki dönemde hem toplumsal hem akademik çevrelerde tartışmalara devam edeceklerini belirtti:


“Adaletten, barıştan ve özgürlükten yana sesimizi yükseltmek için buradayız. Her hafta halkın yanında olacak, onların sorunlarını dile getireceğiz.”


Program, gelecek hafta daha kapsamlı konular ve yeni konuklarla devam edeceği mesajıyla sona erdi.



PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN


 

Kaynak: Editör:
Etiketler: "Adaletin, Yeni, Sesi:, Ankara, 2, Nolu, Barosu, ile, Milli, Değerlerle, Yola, Çıkıyor"-, , Av., Fark, Keleştimur, -, Binici, ile, Söz, Meydanı, -, TiVi, 6, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı