Haber Detayı
14 Mayıs 2022 - Cumartesi 10:12
 
Suat Gün'ün Acı Günü
BNC Medya Haber Yazarı, Gazeteci, Yazar, Stratejist E. Binbaşı Suat Gün'ün biricik annesi Hanım Gün, dün vefat etti. Merhume, Hanım Gün'ün cenaze namazı bu gün öğle namazına müteakip Koca Mustafa Paşa Hacı Kadın Camii'nde kılındıktan sonra Kilyos Mezarlığına (Sümbül Efendi Mezarlığından 200 metre aşağıda) defnedilecektir.
GÜNDEM Haberi
Suat Gün'ün Acı Günü

BNC Medya Haber Yazarı Gazeteci, Yazar, Stratejist E. Binbaşı Suat Gün'ün biricik annesi Hanım Gün, dün vefat etti. Merhume Hanım Gün'ün cenaze namazı bu gün öğle namazına müteakip Koca Mustafa Paşa Hacı Kadın Camii'nde kılındıktan sonra Kilyos Mezarlığına (Sümbül Efendi Mezarlığından 200 metre aşağıda)  defnedilecektir.

Bu vesile ile BNC Medya ailesi olarak; Merhume Hanım Gün'e Allah'tan rahmet geride kalan başta Suat Gün olmak üzere tüm sevenlerine de sabırlar diliyoruz. Allah rahmet eylesin.

 

SUAT GÜN KİMDİR?

Malatya Battalgazi’de doğdu. Atatürk İlk Okulu’nu ve Kubilay Orta Okulu’nu Malatya’da bitirdi.1973’de Kuleli Askeri Lisesi’ne girdi- 1973’de mezun oldu. 1976’da Kara Harp Okulu’nu- 1977’de Topçu ve Füze Okulu’nu bitirdi ve orduya katıldı. İstifa ederek ordudan ayrıldı. 1987’de İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Aynı fakültenin Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde “ULUSLARARASI POLİTİKA” alanında yüksek lisans yaptı. Ordudan ayrıldıktan sonra 2002 yılına kadar ticaretle uğraştı. İlk yazılarına 1987 yılında Türk Yurdu ve Malatya’nın Sesi Dergisi’nde başladı. 2002 yılından sonra Önce Vatan Gazetesi’nde köşe yazıları 2009 yılına kadar aralıksız yayınlandı. Sarı basın kartı sahibidir. Şafak Gazetesi- 34 GÜNDEM GAZETESİ- İŞ GÜNDEM DERGİSİ- Marmara’nın Sesi Gazetesi ve İstanbul Times Gazeteleri yazılarını yayınlamaktadır. Flaş TV’de “Kim Haklı” programına katıldı. Mesaj TV’de “Fikir Penceresi” programını 50 hafta - MPL TV’de “Satranç Tahtası“ programını 200 hafta sundu. Ülke meseleleriyle ilgili olarak Ülke TV- Kanal 7- Çay TV- Kanal İstanbul- Bengisu TV- Kanal 9- “Türkiye’nin Sesi Programı’nda”- Meltem TV- Mesaj TV- Kanal 5- TRT- TRT Arapça- AKİD TV- Uzay TV- Kanal G- TGRT- 1AN Tv gibi televizyon kanallarında tartışmalara katıldı ve halen katılmaktadır. Halen çeşitli dergi- gazete ve internet sitelerinde (Hicret Haber Com- Kudusde.org ) yazıları çıkmaktadır. Günlük köşe yazıları ÖNCE VATAN GAZETESİ’nde yayınlanmaktadır.. Yazı arşivi gazetenin sitesi olan www.oncevatan.com ‘da bulunmaktadır. Strateji ve dış politika üzerine 12 tane yayınlanmamış 1 tane yayınlanmış “Filistin Savunması İnsanlık Davası” adlı kitabı mevcuttur. Ayrıca (Ahi Evren- Kıyamet- Küçük Bilgin İmamı Azam- Selman!ı Farisi Yük Taşıyan Vali- Ashab!ı Kehf- Gazneli Mahmud’un Şükür Secdesi) isimli 6 adet senaryo bir adet tiyatro eseri yazmıştır. Son 10 yıl içinde 2000’in üzerinde makalesi gazete- dergi ve çeşitli internet sitelerinde yayınlanmıştır. Marmara Üniversitesi’nde takdimini yaptığı; ”Anayasa Felsefesi’ ne Giriş”- “Türk Devlet Felsefesi” isimli sunumları bulunmaktadır. http://slideplayer.biz.tr/slide/2613620/ Assam’ın 2017 yılında tertiplediği 1.İslam Birliği Zirvesinde “İSLAM BİRLİĞİ İÇİN BİR VİZYON TEKLİFİ” adlı sunumunu yapmıştır. İstanbul Yazarlar Birliği’nin üyesidir. Dübamder “Dünya Basın Mensupları Derneği” kurucu üyesidir. MABAMDER (Malatyalı Basın Mensupları Derneği)- üyesidir. Malatya Platformu üyesidir.” İstanbul Düşünce Enstitüsü’nün “kurucu üyesidir. Avrasya Bir Vakfı’nda Müdürlük yapmıştır. Ensar Vakfı Akiller Divanı’nda her hafta “Haftalık Stratejik Raporu” sunmaktadır. ASDER’e ve Ensar Vakfı Fatih Şubesi’ne üyedir. 50 civarındaki dernek ve vakıfla bağlantılıdır. 2015 yılında kurulan “ULUSLARARASI KUDÜS DERNEĞİ’NİN” Genel Başkanıdır.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Suat, Gün'ün, Acı, Günü,
Yorumlar
Haber Yazılımı