Haber Detayı
13 Mayıs 2022 - Cuma 15:35
 
28 Şubat Zihniyeti Yeniden mi Hortluyor?
Sivas Suşehri'nde eğitime gönül vermiş 9 STK, İmam Hatip ve Kuran Kurslarına karşı kin, nefret ve düşmanlık tohumu ekerek din eğitiminin engellenmesi için faaliyet gösterenlerle ilgili Suşehri'nde bir ilki gerçekleştirerek ortak basın açıklaması yaptı. Ortak yapılan basın açıklamasında; "yetiştiğimiz camia ve okullarımıza saygının gösterilmesini bekliyoruz. Bu saygısızlığı gösterenlerle durumu görmezden gelenlerin, halk vicdanında ve yargı önünde hesap vereceklerini bilmelerini istiyoruz." Denildi.. İşte ayrıntılar.
EĞİTİM Haberi
28 Şubat Zihniyeti Yeniden mi Hortluyor?

"Suşehri’nde 28 Şubat Zihniyeti Kalıntıları!

Kamuoyu Bildirisi
 

28 Şubat’ı organize eden aklın gençlerimizin ahlak ve maneviyattan uzaklaşması; Türkiye’mizin üreten, güçlü ve lider bir ülke olmaması için eğitim alanında attığı adımlar görünen ve bilinenden daha derin ve yıkıcı olmuştur. Geride kalan yirmi beş yılı aşkın bir sürede, din eğitiminde yaşanan sıkıntılar, darbecilerin uzun vadeli sinsi planlarının kısmen tuttuğunu göstermektedir. Kuran Kurslarını ve İmam Hatip Okullarını, aldıkları akıl almaz kararlarla kapanma noktasına getiren hain darbeci zihniyet; din eğitiminin önünü tıkamış, gençliğimizi öz değerlerinden inanç ve mukaddesatından koparmıştır.
 

Anlaşılan o ki; Gösterilen onca çaba ve gayrete rağmen bu tıkanma açılamamış ve gençlerimizin manevi bağları tam manasıyla onarılamamıştır. Halen 28 Şubat sürecini devam ettirmeye çalışan, bu aziz milletin yerli, milli ve manevi iklimine tahammül edemeyen, yeni nesillerin Kuran iklimi ile milli-manevi değerlerle yetişmesini hazmedemeyen bir güruh daha da vahimi sözde eğitim-öğretim camiası var.
 

Din eğitimi genel müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imzalanan Hafızlık projesi çerçevesinde faaliyet gösteren Kuran Kurslarımızdan öğrencilerin kayıtlarının alınması konusunda gayret sarf eden, İmam Hatip Okullarında okumak isteyen öğrencileri rencide eden sözde eğitimciler…
 

Bizler Eğitime gönül vermiş STK’lar olarak, İmam Hatipliler TC Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun eğitim veren eğitim kurumlarına saygı duyuyor, İmam Hatip ve Kuran Kurslarına karşı kin, nefret ve düşmanlığı telin ediyor, yetiştiğimiz camia ve okullarımıza da aynı saygının gösterilmesini bekliyoruz. Bu saygısızlığı gösterenlerle durumu görmezden gelenlerin, halk vicdanında ve yargı önünde hesap vereceklerini bilmelerini istiyoruz.

İlçemizde yaşanan bu süreci ve bundan sonraki süreçlerin takipçisi olarak her türlü yasal mücadeleyi sonuna kadar yapacağımızı, ilçemiz ve ülkemiz kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz."


Konu ile alakalı Suşehri Kaymakamlığı sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada; : "13 Mayıs 2022 tarihinde sosyal medya üzerinden yapılan bildiride yer alan iddialar ile ilgili olarak konunun hassasiyetine binaen sorumlular hakkında yasal işlem başlatılmış olup takibi yapılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi.

 

 

9 STK SUŞEHRİ'NDE BU ORTAK AÇIKLAMA İLE BİR İLKE İMZA ATTI!..

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: 28, Şubat, Zihniyeti, Yeniden, mi, Hortluyor?,
Yorumlar
Haber Yazılımı