Haber Detayı
03 Ağustos 2020 - Pazartesi 20:45
 
Mavi Vatan, Türk Gençliği ve İki Mektup
bncmedyahaber.com yazarımız Cem Gürdeniz "Mavi Vatan" Türk Gençliği" ve "İki Mektup" başlıklı yazısında Mavi Vatan, 2006 yılında önce Deniz Kuvvetleri camiasında Ankara’dan, yani toprak gemi Anadolu’nun merkezinden yola çıktı. Kısa süre sonra büyük bir engelle karşılaştı. Emperyalizmin hedef aldığı Deniz Kuvvetlerimiz, akla, hukuka, vicdana, tarihimizin asaletine ve ahlaka aykırı bir şekilde FETÖ komutasında, iktidar desteğinde, muhalefetin sessiz onayı ve parlamentonun kapalı oluru ile sürdürülen alçak kumpas davalarla duraksatıldığını ifade ediyor ve Türkiye'nin geleceğinin "katma değeri" yüksek genç nesiller ile teminat altında olduğunu bizzat gençlerin kendisine yazdığı mektuplarla kamuoyu ile paylaşıyor. İşte Cem Gürdeniz'in çok konuşulacak o yazısı;
DİĞER Haberi
Mavi Vatan, Türk Gençliği ve İki Mektup

MAVİ VATAN, TÜRK GENÇLİĞİ

& İKİ MEKTUP 

Geçen hafta bu köşede Mavi Vatan’ın 21. yüzyılda bir kavram, bir sembol ve bir doktrin olarak ne ifade ettiğini kaleme almıştım.

Okumak için tıklayın

ANKARA'DAN SİLİVRİ'YE

Mavi Vatan, 2006 yılında önce Deniz Kuvvetleri camiasında Ankara’dan, yani toprak gemi Anadolu’nun merkezinden yola çıktı. Kısa süre sonra büyük bir engelle karşılaştı. Emperyalizmin hedef aldığı Deniz Kuvvetlerimiz, akla, hukuka, vicdana, tarihimizin asaletine ve ahlaka aykırı bir şekilde FETÖ komutasında, iktidar desteğinde, muhalefetin sessiz onayı ve parlamentonun kapalı oluru ile sürdürülen alçak kumpas davalarla duraksatıldı. Yürütme, yasama ve yargı bu süreci destekledi. Bu rezil dönemde FETÖ ve yandaş medyanın propagandası o kadar acımasız, o kadar ahlaksız ve insafsızdı ki, Deniz Kuvvetleri her geçen gün itibarsızlaştırılıyor, Mavi Vatan emperyalizm tarafından tek kurşun atılmadan teslim alınmaya çalışılıyordu. 11 Şubat 2011 gecesi onlarca Amiral ve deniz subayını tutukladılar. Arkası yeni üretilen davalar ve ekilen sahte delillerle geldi. Utanmazca saldırdılar. Ama başaramadılar. Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan ve Silivri’de denizciler tutsak alınmıştı ancak teslim olmamışlar, aman dilememişlerdi. Mavi Vatan böylece kaldığı yerden ikinci yolculuğuna 24 Mart 2013 tarihinde ‘’Neden Mavi Vatan’’ isimli köşe yazısıyla Silivri Duvarları ve avluları üzerinden tutsak bir şekilde başladı.  Aynı yıl kamuoyu ile buluşan Hedefteki Donanma isimli kitapla bu kavram ağır ağır kamuoyu gündemine girmeye başladı. 19 Haziran 2014 tarihinde 3,5 yıllık tutsaklık sonunda Mavi Vatan zincirlerinden kurtulup büyük özlem çektiği tuzlu suyla buluştu. 

TATBİKAT İLE BÜYÜK UYANIŞ

Mavi Vatan sokaktaki Türk halkı ile tam anlamıyla 2019 Mart’ında icra edilen Mavi Vatan tatbikatı ile tanıştı. Bu tanışma, büyük bir hasretin halk nezdinde görkemli bir buluşmasına dönüştü. Denizi ve Deniz Kuvvetlerini yeniden keşfeden halkımız uzun yıllar beklenen sevgiliye kavuşur gibi Mavi Vatan’ı sahiplendi. Kimisi limanlara koştu. Gemileri gezdi, güverteleri öpenler bile oldu. Kimisi sosyal medyaya koştu donanmayı tarifsiz bir sevgi ve coşku patlamasıyla anlattı. Gücü ve gururu paylaştı. Mavi Vatan Tatbikatının stratejik büyüklüğünün gerek iç gerek dış çevrelerde yarattığı etki görkemli oldu. Sanki Türk halkı yılladır o günleri bekliyordu.

MAVİ VATANI SAHİPLENEN GENÇLER

 Son 1,5 yılda Mavi Vatan etrafında halkımız birleşti. Bu konuda Mavi Vatan’ı siyaset üstü ve Atatürkçü bir kavram olarak tutmanın ve geliştirmenin önemli rolü oldu. Mavi Vatan Jeopolitik seviyede bir tezdi. Özellikle gençler Mavi Vatan’ı çok sevdi. Mavi Vatan sosyal medya kullanıcısı gençler sayesinde inanılmaz ilgi ve destek gördü. Nasıl ki ölümsüz önder ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti gençlere emanet ettiyse, 21. yüzyılda da Mavi Vatan’ı en çok sahiplenenler gençler oldu. Onların çevre, hakça paylaşım ve ilerici düşünceye olan yüksek ilgileri, dijital teknolojiye doğmalarının verdiği avantajla birleşince büyük bir bilgi paylaşım ve yayılım patlaması yarattı. Bana Mavi Vatanı ilgilendiren konularda her hafta onlarca bilgi talebi ve öneri geliyor. Yüksek lisans ve doktora yapmak isteyenler arasında konu önerisi soranlar; Deniz ve denizcilik üzerine kitap yazmak isteyenler; Tezlerini okumamı talep edenler; Kariyer planlamasında Mavi Vatanı merkeze koyarak akıl danışanlar; Gerek makale ve yazılarım, gerekse sosyal medyada yayınlanan röportajlarım üzerinden bana mesaj gönderenler ve fikir verenler bu sürecin ana unsurları oldular ve olmaya devam ediyorlar.  Bu gelişmeler haricinde Youtube ve twitter mecrasında Deniz Kuvvetleri, Ege ve Doğu Akdeniz konularında youtube programları yapanlar; bilgiseller hazırlayanlar… Bunlar çok önemli gelişmeler. Büyük bir uyanışın ayak sesleri. Denizi keşfetmenin öncü müjdeleri.

DENİZCİ BİLİNÇ OLUŞUYOR

Üniversitelerimizde 1970–1995 döneminde, 828’i yüksek lisans ve 273’ü doktora olmak üzere toplam 1,101 tez çalışması yapıldı. Bunların içinde deniz jeopolitiği/stratejisi, deniz harp tarihi ve deniz gücü konularında yapılan tez çalışmalarının sayısının toplamı sadece 12’ydi.

 

Yazının devamı için linki tıklayınız!

http://www.bncmedyahaber.com/yazar-mavi-vatan-turk-gencligi-ve-iki-mektup-117.html

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Mavi, Vatan,, Türk, Gençliği, ve, İki, Mektup,
Yorumlar
Haber Yazılımı