Haber Detayı
09 Eylül 2020 - Çarşamba 19:21
 
Amiral Cem Gürdeniz ile Ege - Akdeniz Sorunu, 21. yy'da "MAVİ VATAN" ve Gençlik
TV5 Ekranlarında Her Pazartesi Saat 22'de Ekranlara Gelen Muhammet Binici İle Söz Meydanı Yine Dopdoluydu. Eğitimden Aileye, Siyasetten Ekonomiye Toplumsal Meseleleri Gündem Yapan Söz Meydanı Bu Hafta Gündemin Yine Nabzını Tuttu. İşte Ayrıntılar;
- Haberi
Amiral Cem Gürdeniz ile Ege - Akdeniz Sorunu, 21. yy'da

TV5 Ekranlarında Her Pazartesi Saat 22'de Ekranlara Gelen Muhammet Binici İle Söz Meydanı Yine Dopdoluydu. Eğitimden Aileye, Siyasetten Ekonomiye Toplumsal Meseleleri Gündem Yapan Söz Meydanı Bu Hafta Yine Gündemin Nabzını Tuttu. İşte Ayrıntılar;

“Mavi Vatan”, 21. yy’da Türk Dünyasının Denizlere ve Okyanuslara Çıkışı, ABD’nin Kenar Kuşak Paniği ve Türkiye konularında Muhammet Binici ile Söz Meydanı Programının konuğu Yazar, Emekli Amiral Cem Gürdeniz oldu.

"Mavi Vatan" fikri ve söyleminin çıkışıyla ilgili Cem Gürdeniz: "2006 yılında kumpas davaları başlamadan önce Deniz Kuvvetleri Plan Prensipler Başkanıydım. O dönemde Güney Kıbrıs Rumları "Münhasır Ekonomik Bölgeyi" 2 Nisan 2004'te ilan etmişlerdi. Nisan'ın sonuna doğruda Avrupa Birliğine tam üye yapıldılar ve durumun vahametini gördüm. Bunlar bu sahayı ilan ederken kullandıkları bir harita vardı. bu harita meşhur Seville haritası diye bilinen harita.  


Seville Haritası

 

Bu hariyayı esas almıştı Güney Kıbrus Rumları. O zaman baktık ki o haritayı esas alırlar, Yunanistan'da bu haritayı esas alır ise Türkiye'yi Anadolu'ya sıkıştırılıyor. Aynen 1. Sevr'de olduğu gibi. Bu haritaya bakıldığında nasıl ki; bizi Anadolu'da Konya ovasına sıkıştırmışlar 600 Km de bir de kıyı vermişler.


1. Sevr'de Türkiye'yi 600 Bin Km²'ye Sıkıştırdıkları Harita

 

Bundan sonra siz burada yaşayacaksınız!.. Peki.. doğunuzda kim var? Kuzaydoğuda Ermenistan, güneydoğunda Kürdistan'ı kurmuşlar. Batıdan zaten kuşatılmışsın. İstanbul Marmara Bölgesini zaten bırakmışsın. Güneyinde İtalyanlar, yani her taraftan kuşatılmış küçük bir varlık.  

Şimdi burada ortaya çıkan şu.. nasıl ki bizi, 100 yıl önce Anadoluya sıkıştırıp dış Dünya ile ilişkimizi kesip, daha sonra Türk varlığını Anadolu'dan silmek istiyorlardı. Bunu başaramadılar. 85 Milyon Türk, her ne kadar birbirini sevmeyen gruplaşmalar kutuplaşmalar olsa da ki; Ben buna karşıyım. Türkiye'nin şu an tek yumruk olması lazım. Yani o bilmem şu partili, bu.. bu partili, onun inanışı şu bunun inanışı bu.. Türkiye bunları aşmalı. Aynen Kurtuluş Savaşındaki birlik beraberlik ruhu ile hareket edilmeli çünkü şartlar onu gösteriyor. Şimdi baktığımız zaman bugünde adam diyor ki, ben seni denizlerden koparıyorum kardeşim. Bırak okyanusa çıkmayı seni "Mavi Vatan" dediğimiz çevre denizlerinden koparıyorum.

  
Mavi Vatan Haritası

 Ege Denizi'nde bizi kara sularına sıkıştırmış. Yani Ege'nin biliyorsunuz 214 Bin Km² bir alan Ege'nin Yüzde 49'u açık deniz alanı. Adam diyor ki; hayır bu açık deniz alanını ben kullanacağım. Bütün adalarına kıta sahanlığını veriyor. Bütün adaların 6 Bin olan  karasularını 12 Bin'e çıkarıyor ve seni karasularına sıkıştırıyor. Akdeniz'e de diyor ki; hayır kardeşim diyor. Ben diyor senin teorini dinlemiyorum. Girit, Kasos, Karpatos, Rodos zincirini.. ki; uzunluğu 117 km'dir bütün bu adaların Akdeniz'e bakan.

Bunu diyor ben kıta kenarı olarak düşünüyorum diyor. Halbuki ada ve buna göre gidiyor Mısır ile ortaya hat çizmeye kalkıyor veya Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile. Anlayacağın Türkiye'yi 150 Bin Km²'lik bir alandan mahrum ediyorlar. Bütün sorun bu!.."

Muhammet Binici ile Sözmeydanı Programında Yazar, E. Amiral Cem Gürdeniz sorunun tesbitini bu şekide anlattıktan sonra çözüm önerileri ve "Mavi Vatan"ın gençler üzerindeki olumlu etkilerini bir bir sıraladı.

Tüm ayrıntılar ile proramın tamamını BURADAN izleyebilirsiniz.

 

 

 

 

  

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Amiral, Cem, Gürdeniz, ile, Ege, -, Akdeniz, Sorunu,, 21., yy'da, "MAVİ, VATAN", ve, Gençlik,
Haber Videosu

Web Tv'de Görüntüle

Bu videoyu yorumlamak ve paylaşmak için ayrıca tıklayın.

Yorumlar
Haber Yazılımı