Yazı Detayı
11 Ağustos 2020 - Salı 13:13
 
Beyrut Limanına Yapılan Sabotaj -II-
Suat GÜN / Gazeteci - Yazar
 
 

BEYRUT LİMANI’NA YAPILAN SABOTAJ-ll

Beyrut Liman patlamasından sonra Tel Aviv Belediye Başkanı Ron Huldai, Rabin Meydanı'nda bulunan belediye binasının Lübnan bayrağıyla aydınlatılmış fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı. Aşırı sağcı eski Adalet Bakanı Ayelet Şaked, bu paylaşıma kızdı: Dünyanın tersine döndüğünü söyledi. "Düşman bir devletin bayrağına sahip olduk." dedi. İsrail'e bağlı Kudüs İşleri Bakanı Rafi Peretz , "Düşman bir devletin bayrağının Tel Aviv'in kalbinde açılması doğru değildir ve gayri ahlakidir." ifadesini kullandı.

Bu ifadelerden İsrail’deki faşist-zalim ve nankör siyasetçileri, Tanrıyı kıyamete zorlamak için çalışan ahmaklar, bütün insanlığı köleleştireceklerini sanan kıt zekâlı insanların bu olaydan sevinç duydukları anlaşılmaktadır.

Bu patlama ile ilgili videoları incelediğimizde güney batıdan çekilmiş olanlarda bir füze atışı görülmektedir. Faili belirsiz bir (füze)!?

Bu patlamadan sonra ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Beyrut'taki patlama ile ilgili olarak, "Birçok kişi bunun bir kaza olduğuna inanıyor." ifadesini kullandı. (Gerçekleri gizlemek için çabalıyor.)

ABD başkanı Trump ise yaptığı açıklamada bir saldırıdan bahsetmektedir. Trump, ‘‘Bazı generallerimiz bunun sanayi patlaması tarzı bir durum olamayacağı görüşünde. Şu aşamada onlar da çok iyi bilmeseler de durum böyle görünüyor’’ ifadelerini kullandı.

Beyrut Valisi: Lübnan Kamu Güvenliği Müdürü: “Patlamaya havai fişek neden olmadı, çok zaman önce el konulan yüksek patlayıcılar neden oldu.”

Beyrut Valisi Marwan Abboud, gazetecilere bilgi verirken gözyaşlarına boğuldu. Abboud, “Yangınla savaşmaya geldiler ve sonra kayboldular. Nerede olduklarını bilmiyoruz. Onları aramak için buradayız” dedi. Vali gözyaşları içinde “Bu bana Japonya'da, Hiroşima ve Nagazaki'ye olanları hatırlatıyor. Bu ulusal bir felaket” ifadelerini kullandı.

Patlamadan birkaç saniye önce füzeye benzer bir cismin patlayıcı madde ambarlarına çarptığı iddia edilmektedir. Bu yönde videolar mevcuttur.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamaya neden olan etkenlerin henüz netleşmediğini ve bir dış etkenin patlamaya yol açtığı ihtimalinin varlığını koruduğunu, "Beyrut Limanı'ndaki patlamanın nedenleri henüz netleşmedi. Füze, bomba veya diğer bir eylemle dış bir etken de buna yol açmış olabilir." dedi.

Beyrut'u ziyaret eden “Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan Beyrut Limanı'ndaki patlamanın uydu görüntülerini istediğini aktaran Avn, görüntülerin Fransa'da bulunmaması halinde diğer bazı ülkelerden talep edebileceklerini belirtti”.

Sayın Mişel Avn, hayal kurmasın; şayet liman havadan vuruldu ise hiçbir Avrupa devleti böyle bir görüntüyü vermek şurada dursun, verme kelimesini konuşmaya cesaret dahi edemez.(!)

Beyrut Valisi Mervan Abbud, televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Hasar çok büyük. Doğrudan ve dolaylı zararın 10 ila 15 milyar doları aştığını tahmin ediyoruz." dedi. Bu devasa patlamada ölümlü insan zayiatının en az 500-1000 arasında olacağını beklemek lazımdır. “Bir itfaiye bölüğünü kaybettik, nerede olduklarını bilmiyoruz. Hasar çok büyük, adeta Hiroşima gibi…”

Fuat Senyora’yı geçen yıl SETA İstanbul’da gerçekleştirdiği bir toplantıya konuşmacı olarak davet etmişti; konuştu dinledik: Mealen şöyle sözler söyledi: “Osmanlı gitti, o devir bitti, her toplum kendi kendini yönetmeli, bizim iç işlerimize karışmayın” gibi laflar söyledi, gitti.

"Osmanlıların Lübnanlılara devlet terörü uyguladığı" yönündeki konuşmayı Lübnanlıların Marunî (Koyu Katolik) Cumhurbaşkanı Mişel Avn geçen yıl yaptı.

01.09.2019 tarihinde Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel  Avn Lübnan Devlet kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla Osmanlı Devleti'ne ve Türklere hakaret eden bir konuşma yaptı.

"Osmanlıların özellikle 1. Dünya Savaşı yıllarında Lübnanlılara uyguladığı devlet terörünün, kıtlık ve zorla çalıştırma dâhil olmak üzere yüz binlerce kurbanla sonuçlandığını, l. Dünya Savaşı'nın sona ermesiyle Osmanlıların hezimeti ve Fransız nüfuzuyla birlikte ülke tarihinde yeni bir döneme geçildiğini", Söyledi. (Sadece 30 yıl önce iç savaşta 200-240 bin insanın öldüğünü görmezden geliyor, bu ahmak)

Bu Liman patlaması olayından sonra Türkiye en üst seviyede ziyaret gerçekleştirerek Mazlum Lübnan halkına destek verdi. Lübnan'ın eski Başbakanı Fuad Sinyora yaptığı yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı ve Yardımcısı Fuat Oktay'ın Lübnan'ı ziyaretiyle gelen nazik, cömert, hızlı, kardeşçe ve insani girişim için teşekkür ederiz." Dedi ve şunları ilave etti: "Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünkü nazik ve cömert yardımıyla Lübnan halkının kıymetli ve büyük bir dostu olduğunu kanıtlamıştır."

Türkiye ve Türk milleti sadece şimdi değil tarih boyunca insani değerlerin, mazlumların, gariplerin savunucusu ve koruyucusu olmuştur. Nitekim Mişel AVN’ın 2019 yılında yaptığı konuşmadan sonra Lübnanlı bir tarihçi Prof. Dr. Halid el-Cundi, Avn'ın söylediği tarihte "Büyük Lübnan" diye bir şey olmadığını, o dönemde Lübnan'ın "Beyrut Vilayeti", "Sayda Vilayeti" ve "Trablusşam Vilayeti" gibi birkaç vilayetten oluştuğunu kaydetti.

Bölge halkları arasında ayırımcılık yapan ve Osmanlı yapılarını yıkan Batılı güçlerinin Avn tarafından "sömürgeci" yerine "nüfuz" [1] sahibi olarak nitelendiğine işaret eden Cundi, Osmanlı sonrasındaki Batılı güçlerinin bölgedeki zenginlikleri yağmaladığını Osmanlı Devleti'nin din ve ırk ayırımı yapmaksızın tüm vatandaşlarına adil davrandığını aktardı.[2]

Şurası bir gerçek ki hakka ve hakikate yüz çevirenler, “Dünyada ve ahrette hüsrana uğruyor.” Mişel AVN’ın sözlerinin üzerinden bir yıl geçmeden acı hakikat nükleer eşdeğeri bir patlama ile suratına ağır bir tokat vuruyor. Fuad Sinyora’da bu tokattan bir pay nasibini alıyor.

Bütün bu fesat ve terör hareketlerinin tek merkezden planlandığı açıktır, bu da İsrail’dir. 5 asır boyunca tek bir terör hareketinin olmadığı bu topraklar neden bu gün kan revan içinde kalmıştır. Neden böyle olmaktadır? Bu insanlar aklını mı yitirmiştir? Mesele nedir?

Batı Mısır’ı elimizden aldıktan sonra kademe kademe kendi istihbaratını, psikolojik harp örgütlerini derinlemesine yerleştirdi, yerli Hıristiyanları yönetim kademelerine getirdi. Irak, Suriye, Lübnan, Ürdün ve Filistin’i işgal ettikten sonra etnik, mezhebi sosyal doku haritaları yaptılar. İnsanları birbirlerine düşürdüler. Yerli Hıristiyanları ve işbirlikçileri yönetim kademelerinde üst mevkilere getirdiler. Halkı kendi yönetimlerine, kendi rejimlerine esir ettiler. Azınlık yönetimine dayalı diktatörlükler kurdular. Çoğunluğu temsil eden halk hareketlerini Suriye ve Cezayir’de (FİS=İslami hareket) olduğu gibi yüz binlerce insanı öldürterek baskı altına aldılar. İslam dünyasında birlik fikrini yok ettiler. Baas tipi rejimler kurarak Hz. Peygamber öncesi putperest Arap kültürünün üstünlüğünü savunan ideolojiler oluşturdular, İslamiyet’in ve Osmanlıların kendilerini kasten geri bıraktığını, Türklerin İslamiyet’i terk ettiğini okutturdular, genç beyinleri zehirlediler.  Ancak İslam dünyasında uyanış başladı, bu uyanışı asla durduramayacaklar, hakikatleri saptıramayacaklar. Her patlama her fesat hareketi; uyanışa, birliğe sebep olacak, halklar uykularından irkilerek uyanacak, ilahi azap zalimlerin ocağını kurutacaktır.

 

[1] Facebook’da “Dikiyorum, aşılıyorum, üretiyorum” diye bir grup var. Birisi biber dikmiş; bir sarmaşık çıkmış biberleri kurutmaya başlamış, ne yapacağım diye soruyor: Biri de cevap veriyor; O “Asalak Sarmaşıktır.” Dokunduğu bitkinin özsuyunu emerek yaşar, aynen ABD ve Avrupa ülkelerinin gittiği yere demokrasi götürdüğü gibidir.

[2] Cundi; Osmanlı’nın Hıristiyanlara yönelik adaletini, şöyle dile getirdi: "Osmanlılar döneminde Hıristiyan bir kadın, dinine hakaret ettiği ve ziynet eşyasını gasp ettiği gerekçesiyle eşine dava açar. Osmanlı mahkemesi, tanıkların şahitlik yapmasından sonra Hıristiyan eşinin dinine hakaret eden kocayı falakaya yatırarak cezalandırmıştır. Dolayısıyla Osmanlı, din ve mezhep ayırımı yapmadan adalet sağlıyordu." Osmanlı'nın, Lübnan'daki farklı din ve mezheplerden oluşan toplum yapısını ayakta tutan fermanlar çıkardığını kaydetti.

 

 
Etiketler: Beyrut, Limanına, Yapılan, Sabotaj, -II-,
Yorumlar
Yazarın Diğer Yazıları
21 Mayıs 2023
SEÇİM SONUÇLARI ANALİZİ
09 Nisan 2023
SERGEY VİKTOROVİÇ LAVROV’UN ANKARA ZİYARETİ ORTAK BASIN TOPLANTISI
07 Nisan 2023
İSRAİL’İN 2023 GAZZE SALDIRISI
05 Nisan 2023
FİNLANDİYA’NIN NATO’YA GİRİŞİ
12 Mart 2023
DEPREMLER SENTETİK OLARAK YAPILABİLİR Mİ? HAARP TEKNOLOJİLERİ DOĞRU MU? MARAŞ DEPREMİNDE BÖYLE BİR ŞÜPHE VAR MI? -1-
09 Mart 2023
DEPREMLER SENTETİK OLARAK YAPILABİLİR Mİ? HAARP TEKNOLOJİLERİ DOĞRU MU? MARAŞ DEPREMİNDE BÖYLE BİR ŞÜPHE VAR MI?
25 Şubat 2023
DEPREM NOTLARI
17 Şubat 2023
BEYDABADAN BİR HİKÂYE:
09 Şubat 2023
DEPREM TESPİTLERİ
08 Mayıs 2022
BÜYÜK YALAN!.. ÇÖKTÜ!..
03 Mayıs 2022
Kamu Diplomasisi ve Yumuşak Güç Hakkında
14 Mart 2022
Bu Kirli Savaşın Arkasında Kimler Var?
12 Mart 2022
Rus Milli Güvenlik Doktrinindeki Gelişme Ve Rusya’nın Yeniden İmparatorluk Kurma Hevesi
08 Mart 2022
RUSYA FEDERASYONU MÜSLÜMANLARINA BİLDİRİ
05 Mart 2022
RUS YAYILMACILIĞI’NIN ORTAYA ÇIKIŞI
03 Mart 2022
PUTİN’İN NÜKLEER FİYASKOSU YA DA BLÖFÜ
01 Mart 2022
RUSYA’NIN UKRAYNA’YI İŞGALİ MESELESİNE GİRİŞ (İngilizce Tercümeli)
11 Ocak 2022
İHRACATTAKİ ARTIŞ
24 Kasım 2021
MODERNİZMİN ÇÖKÜŞÜ
24 Kasım 2021
TÜRKİYE’NİN GELECEK VİZYONU (2050-2070)
24 Kasım 2021
GELENEKSEL TIP VE PİLPUT MUCİZESİ -II-
23 Kasım 2021
GELENEKSEL TIP VE PİLPUT MUCİZESİ -I-
17 Kasım 2021
BÜYÜK FRANSIZ İHTİLÂLI - YAKOBİZM-JAKOBENLER
26 Ekim 2021
İngiliz İstihbaratının Büyüme Modelleri - İngiliz İstihbaratçıları Hakkında Son Notlar-Vll-
26 Ekim 2021
İngiliz İstihbaratının Büyüme Modelleri - İstihbaratlar Savaşı Hakkında İngilizce Notlar -Vl-
25 Ekim 2021
İngiliz İstihbaratının Büyüme Modelleri - Büyük Arabistan Projesi -V-
19 Ekim 2021
İngiliz İstihbaratının Büyüme Projeleri & Arnavutluk
18 Ekim 2021
Batının Tasarladığı Büyüme Projeleri Ve İttihat Terakki Örneği
17 Ekim 2021
Batının Kurgusu Ve Zihniyet Yapısı İstihbaratı Nasıl Etkiliyor?
16 Ekim 2021
İstihbaratın Anlamı ve Batı Düşüncesi
30 Eylül 2021
Yapay Zekâ Meselesi
17 Mayıs 2021
Cinayet Şebekesi İsrail, Filistin'de Gazze'de Ne Yapıyor?
03 Mayıs 2021
Ermeni Soykırım Meselesi
09 Nisan 2021
Montrö Boğazlar Sözleşmesi Üzerinden Siyaseti Yönlendirme-Yanıltma
06 Mart 2021
Irak ve Suriye’de Sınır Düzeltmesi Nasıl Olmalıdır?
06 Mart 2021
Irak-Suriye Hudut Sorunu
06 Mart 2021
Gara Operasyonu Türkiye’nin Güney Hudutları Meselesi
25 Şubat 2021
Irak ve Suriye Hudutları Meselesine Giriş
19 Ocak 2021
Gazetecilik Sorunları, Basın Kartı, İnternet Medyası vs.
26 Aralık 2020
Covid-19 Dönemi ve Sonrasında İstihbarat
24 Aralık 2020
Doğu Türkistan Meselesi
13 Kasım 2020
Dağlık Karabağ'da Kapsamlı Bir Antlaşma Nasıl Olacaktır? Nasıl Olmalıdır?
13 Kasım 2020
Dağlık Karabağ Barışı
05 Kasım 2020
ABD Seçimlerini Eşekler mi? Yoksa!.. Filler mi Kazanır?
15 Ekim 2020
Azerbaycan Ermenistan Savaşı
13 Eylül 2020
Türk Yunan Savaşını Kim Çıkaracak? Nasıl Sonuçlanacak?
07 Eylül 2020
Yunanistan ve Adalar Meselesi Yahut; "Aslanı Kediye Boğdurmak"
01 Eylül 2020
Beyrut Limanı'na Yapılan Sabotaj “İsrail Ve Hizbullah Bu İşin Neresinde?”- “Lübnan’ın Geleceği”
01 Eylül 2020
Beyrut Limanına Yapılan Sabotaj -III-
07 Ağustos 2020
BEYRUT LİMANI’NA YAPILAN SABOTAJ İSRAİL VE MOSSAD İŞİ Mİ?
12 Temmuz 2020
Kazakiztan'ın Bağımsızlığı ve Yükselişi
29 Haziran 2020
ABD’NİN BÖLÜNME İŞİNİ KİM YAPACAK? -I-
28 Haziran 2020
ABD Nasıl Bölünecek? Kaç Parçaya Bölünecek, Bu İşi Kim Yapacak?
28 Haziran 2020
ABD Nasıl Bölünecek?
28 Haziran 2020
ABD Bölünme Tehdidi Altında -IV-
28 Haziran 2020
ABD Bölünme Tehdidi Altında -V-
28 Haziran 2020
ABD Bölünme Tehdidi Altında -III-
28 Haziran 2020
ABD Devlet Felsefesinin Çürümüşlüğü ve Devlet İçi Çatışmanın Derinleşmesi Meselesi -II-
28 Haziran 2020
ABD Olayları - Halka Yönelik Polis Zulmü -I-
27 Haziran 2020
BNC Medya Haber Yazarı SUAT GÜN Kimdir ?
Haber Yazılımı