Yazı Detayı
06 Mart 2021 - Cumartesi 22:39
 
Irak-Suriye Hudut Sorunu
Suat GÜN / Gazeteci - Yazar
 
 

IRAK-SURİYE HUDUT SORUNU

 

Efendim GARA’da çok şehit verdik, şöyle olsaydı böyle olurdu, böyle olsaydı şöyle olurdu. Bunlar boş tartışmalardır. Esas sorun hudut sorunudur, esas sorun Osmanlı topraklarının akıbetinin doğru tayin edilememesi sorunudur, esas sorun Türkiye hudutlarının çizilişinin Lozan’da Hayim Nahum (Yahudi Hahambaşı)  plânına göre yapılmış olması sorunudur. Günümüzde esas sorun, İsrail’in genişlemesi için, “Oded Yinon” plânını ABD’nin bölge ülkelerine zorlaması meselesidir. Bu plânın gerçekleşmesi için Türkiye-Irak-Suriye-İran arasında tampon bir Kürt devletinin kurulması, bu devletin bütün komşularına karşı gaddarca saldırgan bir politika takip etmesi Müslümanları birbirine kırdırarak İsrail’in önünün açılması hedefidir. ABD Irak’ı işgal ederek zayıflatarak bu hedefin birinci ayağını gerçekleştirmiştir, bu hedefin ikinci ayağı Suriye’nin iç savaşa sürüklenerek dağıtılması projesi bu da gerçekleşmiştir. Bu projenin üçüncü ayağı Türkiye ile İran’ın savaştırılarak zayıflatılması hedefidir, henüz bunun oyun kuruculuğu gerçekleşmemiştir, hazırlık safhasındadır. Şimdi bu meseleye kafa yoruyorlar. Ayrıca Türkiye ile Yunanistan’ı çatıştırarak Türkiye’nin gücünü kırmayı plânlıyorlar. (Ancak onların şeytani plânları ters tepecektir.)

 

Öncelikle Hayim Nahum Plânına bir göz atalım: Bu plâna göre, Türkiye; 1200 yıldan beri kadim Türk şehirleri olan Akdeniz’den itibaren Suriye sınırları içinde kalan; Lazkiye-Türkmendağı-Halep-Menbiç-Rakka-Deyrizor-Haseke, Irak topraklarında Musul-Kerkük-Tuzhurmatu-Telefar-Süleymaniye şehirlerini bırakarak çekilecektir. Enerji bakımından kendine yetersiz, kaynakları yağmalanmış, Osmanlı borçlarını ödemeye mahkûm edilerek boğazı sıkılmış, boğazlardan serbest geçiş hakkı verilerek egemenlik hakkı sınırlanmış, sarp dağların zirvelerinden geçen hudut çizgisiyle güvenliği tehlikeye sokulmuştur. Suriye hududu demiryolu hattı boyunca uzatılmış, akıldan mantıktan yoksun bir mantıkla çizilmiş; aileleri parçalayarak kimi köylerin ortasından, kimini de tecrit ederek geçmiştir. (Terk edilen hudutlar içinde Batı Trakya’da var.) Türkiye Batıya sürekli muhtaç olacak şekilde düzenleme yapılmıştır. (Lord Gürzon daha Lozan’da kalkınma için, para için kapımıza geleceksiniz demiştir.) Bu plâna göre Türkiye ileride kurulacak müstakbel Yahudi devleti ile arasına 400-500 Km mesafe bırakacaktır. Bırakılmıştır. Lozan’da bu şartların hepsi yerine getirilmiştir, öngörülen mesafe fazlasıyla bırakılmıştır. Enerji kaynaklarının, petrol kuyularının 500 Km kuzeyine çekilmiştir.

 

Mevcut hudutlar haksızdır, mevcut hudutlar güvensizdir. Mevcut hudutlar ecdat kanının karşılığı değildir. Mevcut hudutlar Yunanı denize döken bir ordunun hakkı değildir. İngiiliz plânına göre buralarda kurulan devletler ve rejimler Türkiye karşısında meşru değildir, hukuki değildir, geçerli değildir. Hâlbuki son Osmanlı  (Kaldı ki işgal altındaki İstanbul’da bu karar alınmıştır.) Meclisi Mebusan’ında alınan “Misak-ı Milli Kararı’nda” bu vilayetlerdeki haklarımızdan vazgeçmeyeceğimize dair yemin edilmiştir. Bu yemin tahammül sınırlarının en uç çizgisidir. Bu yemin en kati karardır. Bu yemin namus kararıdır. Bu yemin bu ecdat vasiyetidir. Yerine getirilmediği sürece Türkiye kan kaybetmeye devam edecektir, Türkiye evlatlarını şehit verecektir. Bu kanama hiç durmayacaktır. (Bu sınırların ele geçirilmesi ve Misak-ı Milli yolundaki çalışılmaları soran bir gazeteciye maalesef merhum Demirel: “Atatürk’ün, İsmet İnönü’nün yapmadığı şeyi ben mi yapacağım demiştir”.)

 

Mesele GARA kurtarma harekâtının başarısı meselesi değildir, mesele hudutların düzeltilmesi meselesidir. Mesele Türkiye’nin iradesinin kabul ettirilmesi meselesidir. Mesele Türkiye’nin baskı altından kurtulması meselesidir. Mesele Türkiye’nin cendereye girmeyeceği meselesidir. Mesele Türkiye’nin büyük güç olmasının yolunun açılması meselesidir.

 

Peki, hudutlar nasıl düzeltilecektir. Bu konu üzerinde tartışmaya devam edelim:

Harita: 1: Misak-ı Milli Haritası

 

Misak-ı Milli’de en son tahammül sınırları böyle çizilmiş, sen Yunanı denize döküyorsun, Ege’de adalarını bile almıyorsun!? Böyle bir anlaşma böyle bir zafer olur mu? Öyle yaparsan böyle olur, fatura gelecek nesillere çıkar.

 

Neden Lozan’da “Batı Trakya istenmedi?” Neden İnönü “Batı Trakya’nın Bulgaristan’a verilmesini savundu? Kendisinin görevi “Bulgaristan’a bedava hediye taktim etmek midir?”

 

Limni Adası bize verildiği halde Türk kâtibin listeye yazmayı unutması yüzünden alınamamıştır. “Türk Heyeti, Lord Gürzon’un; ‘galiba size lazım değil’ alayına maruz kalmıştır.”

 

Ege adaları hiç istenmemiştir.

 

Bu antlaşmayı 1. TBMM’nin kabul etmeyeceği anlaşılınca Meclis fesh edilmiş, seçimlere gidilip yeni Meclis oluşturulmuştur.

 

Harita: 2: Hayim Nahum Plânına göre Türkiye’nin güney sınırları

 

Maalesef sınırlarımız Hayim Nahum Plânına göre çizilmiştir. Daha İsrail kurulmadan Türkiye 400 Km kuzeye atılmış araya tampon devletçikler koyulmuştur. Lübnan ve Suriye gibi.  Böylece İsrail’in kuruluşu kolaylaştırılmıştır.  1948’de İsrail kurulmuştur. İki, üç kışkırtıcı savaştan sonra Araplar (1956-1967 ve 1973) dize getirilmiş, İsrail bölgeye yerleştirilmiştir. Mesele burada kalmamış, Yahudi Devletinin 4-5 bin yıllık hedeflerinden hareketle genişlemesi için 1980’lerde bir plân yapılmıştır. Bu plân Oded Yinon Plânıdır. Plân iki aşamalıdır. Birincisinde Mısır, Irak, Suriye, Ürdün, Kıbrıs ve Türkiye topraklarında hâkimiyet tesis edilecektir. İkinci aşamada sınırlar, Basra Körfezi ve Hazar Denizi’ne kadar uzanacak, İran bertaraf edilecektir. Türkiye bölünecektir. İsrail, Kıbrıs’ı alana kadar Kıbrıs meselesi çözülmeden sürüncemede bırakılacaktır.

 

Harita 3 ve 4

 

HARİTA: 3: İdod Yinon Plânı 1. Aşama

 

İdod Yinon Plânı, 2. Aşamada Basra Körfezi ve Kızıldeniz’de, Süveyş Kanalı’nda tam hâkimiyet kuruyor. İsrail, Güney ve Kuzey Azerbaycan üzerinden Hazar Denizi’ne çıkıyor. Kimi haritalarda da Doğu Karadeniz bölgesi üzerinden Karadeniz’e çıkıyor.  Batılı merkezler tarafından daha önce yayınlanmış Büyük Ermenistan ve günümüzde yayınlanan Büyük Kürdistan projelerinin haritaları hemen hemen birbirinin aynısıdır. Bu plânlarda daha sonra İsrail’e devredilmek üzere Akdeniz’den Karadeniz’e çıkış koridoru bulunmaktadır. Harita 5-6… BOP projesinde de Büyük Kürdistan’ın Karadeniz’e çıkışı bulunmaktadır.

 

HARİTA: 4: İdod Yinon Plânı 2. Aşama

 

Bu plâna dikkat edilirse gerek Türkiye içinde gerekse Türkiye dışındaki bütün bölgeler, daha doğrusu Kürtlerin azınlıkta veya çoğunlukta yaşadığı bütün topraklar İsrail egemenliğine veriliyor. Burada Kürtler için bağımsız bir devlet kurulacağı hülyası tıpkı Arnavutların büyük Arnavutluk hedefiyle, Şerif Hüseyin’in Arabistan’da Büyük Arap krallığı vaadine kanmasıyla, hayale kapılarak aldatıldığını görüyoruz.

 

Adamlar hedeflerini ve hayallerini gizlemiyorlar, açıktan söylüyorlar, bir sonraki merhaledeki plânlarını bile yapmışlar, bu işin gizlisi saklısı yok… Sudan’ı böleceğiz diyorlar bölüyorlar, Somali’de iç savaş çıkartacağız diyorlar çıkartıyorlar, Libya’yı yıkacağız, üçe böleceğiz diyorlar bölüyorlar, Yemen’in altını üstüne getireceğiz diyorlar getiriyorlar. Siz ne yaparsanız yapın eninde sonunda sizi bu plâna (İdod Yinon Plânı) razı olmaya mecbur edeceğiz diyorlar ve yapmaya zorluyorlar.  Bunu başarmak için finans yolu ile ekonomik çökertmelerle, istihbarat çalışmalarıyla yükleniyorlar, hedef ülkeyi yumuşak lokma haline getiriyorlar. ABD’yi ve Ordusunu mayın eşeği gibi kullanıyorlar.

 

HARİTA: 5: BÜYÜK ERMENİSTAN HARİTASI

HARİTA: 6: BÜYÜK KÜRDİSTAN HARİTASI

 

HARİTA: 7: SURİYE'Yİ BÖLMEDE ABD PLÂNI

 

 

Sonuç: Razı olursak, teslimiyeti kabullenirsek dediklerini yapacaklar, halkımızı uyandırır, topyekûn karşı koyarsak, yüzyıllık plânları ve haritaları yırtarsak İsrail’de çökecektir, eski vatan topraklarımız olan Suriye ve Irak’ta iç savaş bitecek tekrar yönetimimiz altına gireceklerdir. Huzurlu yeni bir dünya kurulacaktır.

 

Bundan sonraki yazım Irak ve Suriye’de sınır düzeltmesi nasıl olmalıdır? Bunun harita çalışmaları olacaktır.

 
Etiketler: Irak-Suriye, Hudut, Sorunu,
Yorumlar
Yazarın Diğer Yazıları
21 Mayıs 2023
SEÇİM SONUÇLARI ANALİZİ
09 Nisan 2023
SERGEY VİKTOROVİÇ LAVROV’UN ANKARA ZİYARETİ ORTAK BASIN TOPLANTISI
07 Nisan 2023
İSRAİL’İN 2023 GAZZE SALDIRISI
05 Nisan 2023
FİNLANDİYA’NIN NATO’YA GİRİŞİ
12 Mart 2023
DEPREMLER SENTETİK OLARAK YAPILABİLİR Mİ? HAARP TEKNOLOJİLERİ DOĞRU MU? MARAŞ DEPREMİNDE BÖYLE BİR ŞÜPHE VAR MI? -1-
09 Mart 2023
DEPREMLER SENTETİK OLARAK YAPILABİLİR Mİ? HAARP TEKNOLOJİLERİ DOĞRU MU? MARAŞ DEPREMİNDE BÖYLE BİR ŞÜPHE VAR MI?
25 Şubat 2023
DEPREM NOTLARI
17 Şubat 2023
BEYDABADAN BİR HİKÂYE:
09 Şubat 2023
DEPREM TESPİTLERİ
08 Mayıs 2022
BÜYÜK YALAN!.. ÇÖKTÜ!..
03 Mayıs 2022
Kamu Diplomasisi ve Yumuşak Güç Hakkında
14 Mart 2022
Bu Kirli Savaşın Arkasında Kimler Var?
12 Mart 2022
Rus Milli Güvenlik Doktrinindeki Gelişme Ve Rusya’nın Yeniden İmparatorluk Kurma Hevesi
08 Mart 2022
RUSYA FEDERASYONU MÜSLÜMANLARINA BİLDİRİ
05 Mart 2022
RUS YAYILMACILIĞI’NIN ORTAYA ÇIKIŞI
03 Mart 2022
PUTİN’İN NÜKLEER FİYASKOSU YA DA BLÖFÜ
01 Mart 2022
RUSYA’NIN UKRAYNA’YI İŞGALİ MESELESİNE GİRİŞ (İngilizce Tercümeli)
11 Ocak 2022
İHRACATTAKİ ARTIŞ
24 Kasım 2021
MODERNİZMİN ÇÖKÜŞÜ
24 Kasım 2021
TÜRKİYE’NİN GELECEK VİZYONU (2050-2070)
24 Kasım 2021
GELENEKSEL TIP VE PİLPUT MUCİZESİ -II-
23 Kasım 2021
GELENEKSEL TIP VE PİLPUT MUCİZESİ -I-
17 Kasım 2021
BÜYÜK FRANSIZ İHTİLÂLI - YAKOBİZM-JAKOBENLER
26 Ekim 2021
İngiliz İstihbaratının Büyüme Modelleri - İngiliz İstihbaratçıları Hakkında Son Notlar-Vll-
26 Ekim 2021
İngiliz İstihbaratının Büyüme Modelleri - İstihbaratlar Savaşı Hakkında İngilizce Notlar -Vl-
25 Ekim 2021
İngiliz İstihbaratının Büyüme Modelleri - Büyük Arabistan Projesi -V-
19 Ekim 2021
İngiliz İstihbaratının Büyüme Projeleri & Arnavutluk
18 Ekim 2021
Batının Tasarladığı Büyüme Projeleri Ve İttihat Terakki Örneği
17 Ekim 2021
Batının Kurgusu Ve Zihniyet Yapısı İstihbaratı Nasıl Etkiliyor?
16 Ekim 2021
İstihbaratın Anlamı ve Batı Düşüncesi
30 Eylül 2021
Yapay Zekâ Meselesi
17 Mayıs 2021
Cinayet Şebekesi İsrail, Filistin'de Gazze'de Ne Yapıyor?
03 Mayıs 2021
Ermeni Soykırım Meselesi
09 Nisan 2021
Montrö Boğazlar Sözleşmesi Üzerinden Siyaseti Yönlendirme-Yanıltma
06 Mart 2021
Irak ve Suriye’de Sınır Düzeltmesi Nasıl Olmalıdır?
06 Mart 2021
Gara Operasyonu Türkiye’nin Güney Hudutları Meselesi
25 Şubat 2021
Irak ve Suriye Hudutları Meselesine Giriş
19 Ocak 2021
Gazetecilik Sorunları, Basın Kartı, İnternet Medyası vs.
26 Aralık 2020
Covid-19 Dönemi ve Sonrasında İstihbarat
24 Aralık 2020
Doğu Türkistan Meselesi
13 Kasım 2020
Dağlık Karabağ'da Kapsamlı Bir Antlaşma Nasıl Olacaktır? Nasıl Olmalıdır?
13 Kasım 2020
Dağlık Karabağ Barışı
05 Kasım 2020
ABD Seçimlerini Eşekler mi? Yoksa!.. Filler mi Kazanır?
15 Ekim 2020
Azerbaycan Ermenistan Savaşı
13 Eylül 2020
Türk Yunan Savaşını Kim Çıkaracak? Nasıl Sonuçlanacak?
07 Eylül 2020
Yunanistan ve Adalar Meselesi Yahut; "Aslanı Kediye Boğdurmak"
01 Eylül 2020
Beyrut Limanı'na Yapılan Sabotaj “İsrail Ve Hizbullah Bu İşin Neresinde?”- “Lübnan’ın Geleceği”
01 Eylül 2020
Beyrut Limanına Yapılan Sabotaj -III-
11 Ağustos 2020
Beyrut Limanına Yapılan Sabotaj -II-
07 Ağustos 2020
BEYRUT LİMANI’NA YAPILAN SABOTAJ İSRAİL VE MOSSAD İŞİ Mİ?
12 Temmuz 2020
Kazakiztan'ın Bağımsızlığı ve Yükselişi
29 Haziran 2020
ABD’NİN BÖLÜNME İŞİNİ KİM YAPACAK? -I-
28 Haziran 2020
ABD Nasıl Bölünecek? Kaç Parçaya Bölünecek, Bu İşi Kim Yapacak?
28 Haziran 2020
ABD Nasıl Bölünecek?
28 Haziran 2020
ABD Bölünme Tehdidi Altında -IV-
28 Haziran 2020
ABD Bölünme Tehdidi Altında -V-
28 Haziran 2020
ABD Bölünme Tehdidi Altında -III-
28 Haziran 2020
ABD Devlet Felsefesinin Çürümüşlüğü ve Devlet İçi Çatışmanın Derinleşmesi Meselesi -II-
28 Haziran 2020
ABD Olayları - Halka Yönelik Polis Zulmü -I-
27 Haziran 2020
BNC Medya Haber Yazarı SUAT GÜN Kimdir ?
Haber Yazılımı