Haber Detayı
10 Eylül 2020 - Perşembe 21:19
 
Umran Kültür ve Medeniyet Hareketi: "Erol Mütercimler'i Esefle Kınıyoruz!.."
Mütercimler'in İmam Hatiplilere yönelik hakareti sonrasında yurdun dört bir yanından basın açıklaması ve kınama mesajları ardı ardına geldi. O açıklamaların bir tanesi de Umran Kültür ve Medeniyet Hareketi'nden. Yapılan yazılı açıklamada; "Erol Mütercimleri esefle kınıyoruz… Her ne kadar; “Üzülen bütün İmam Hatip Lisesi mezunları ve öğrencisi olan herkesten çok özür diliyorum.” diyerek özür dilemiş olsa da bu yeterli değildir… “Halkın arasında kin ve nefret tohumları ekme, hakaret yoluyla halkın bir kesimini aşağılama” suçlarından dolayı mutlaka cezalandırılmalıdır." Kınama mesajının tam metni;
GÜNDEM Haberi
Umran Kültür ve Medeniyet Hareketi:

 


AÇIKLAMA

İstanbul / 10.09.2020

 

MİLLETİN DEĞERLERİNE YAPILAN TÜM SALDIRILARI ŞİDDETLE KINIYORUZ

 

Önceki gün, “tacizci, sahte şeyh Eyüp Fatih Şağban”la ilgili bir televizyonun canlı yayın programında konuşma yapan gazeteci Erol Mütercimler, İmam Hatipli dahi olmayan bir sapığın İmam Hatip Liselerinden mezun olanlarla ilgili, “Buradan mezun olanlar karşımıza ‘sahtekâr, cinsi sapık ve ahlaksız’ olarak çıkıyor.” ifadelerini kullanması bu milletin çok büyük bir kesimini derinden yaralamıştır.

‘Skandal, maksadını aşan, tehlikeli, halkın arasında kin ve nefret tohumları eken, hakaret yoluyla halkın bir kesimini aşağılayan, toptancı bir mantıkla sarf edilen’ bu çirkin sözleri ve sözlerin sahibi Erol Mütercimleri esefle kınıyoruz… Her na kadar; “Üzülen bütün İmam Hatip Lisesi mezunları ve öğrencisi olan herkesten çok özür diliyorum.” diyerek özür dilemiş olsa da bu yeterli değildir… “Halkın arasında kin ve nefret tohumları ekme, hakaret yoluyla halkın bir kesimini aşağılama” suçlarından dolayı mutlaka cezalandırılmalıdır.

 

MEB’e bağlı diğer okullar gibi gözbebeğimiz gibi korumamız gereken gençleri yetiştiren ilim ve irfan yuvası olan bu okullara karşı yapılan düşmanlığın sebebini anlamakta zorlanıyoruz.

Önder İmam Hatipliler Derneği, “81 İlde Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.” Türkiye İmam Hatipliler Vakfı, Eğitim Bir Sen ve MEB’in “Gerekli yasal süreci başlattıklarını” ifade etmeleri; RTÜK’ün programın yayınlandığı TV hakkında inceleme başlatması; Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın ve TGTV’nin olayı kınaması sevindirici olmakla birlikte yeterli değildir.

 

Tüm STK’ların milletin değerlerine karşı yapılan bu ve benzeri saldırıları şiddetle kınamalarını ve yargıya taşımalarını bekliyoruz.

 

Üretilen, tacizci, sahte şeyhle ilgili en kısa zamanda yapacak olduğumuz Basın Açıklamasını bekleyiniz…

 

UMRAN KÜLTÜR VE MEDENİYET HAREKETİ

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Umran, Kültür, ve, Medeniyet, Hareketi:, "Erol, Mütercimler'i, Esefle, Kınıyoruz!..",
Yorumlar
Haber Yazılımı