Haber Detayı
09 Kasım 2022 - Çarşamba 11:08
 
Kahreden Haber!.. Artık Mustafa Yok! Köpek Terörü Bir Can Daha Aldı!..
Başıboş köpeklerin saldırıp ısırdığı ve kuduz olan Mustafa, uyutularak takip edildiği hastanede vefat etti. Köpek terörüne bir kurban daha aldı! Vatandaş ise tepkili "Bu ölümlere dur diyecek yok mu?" Diyor!..
GÜNDEM Haberi
Kahreden Haber!.. Artık Mustafa Yok! Köpek Terörü Bir Can Daha Aldı!..

Başıboş köpeklerin saldırıp ısırdığı ve Kuduz olan Mustafa, uyutularak takip edildiği hastanede vefat etti.
Köpek terörü bir kurban daha aldı! Vatandaş ise bu duruma tepkili "Bu ölümlere dur diyecek yok mu?" Diyor!..

 

 

Bitlis'te başıboş köpek tarafından ısırıldığı için kuduz olan 12 yaşındaki Mustafa Erçetin hayatını kaybetti.
 
Kuduz tanısıyla Ankara'da tedaviye alınan 12 yaşındaki Mustafa Erçetin, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen başıboş köpek terörüne kurban verilen son çocuğumuz olarak kayıtlara geçti.
 
Bitlis'in Adilcevaz ilçesi Göldüzü köyünde yaşayan, beş kardeşin ikincisi olan ve 12 Eylül'den sonra başıboş ve kuduz bir köpek tarafından kolundan ısırılan Mustafa Erçetin,  köpek ısırma vakalarının çokluğu nedeniyle normal bir durum sanıldı ancak belirtiler çıktıktan sonra yani yaklaşık 1 ayın ardından üzerine Adilcevaz'da ailesi tarafından doktora götürülmüştü.
 
Kolundaki kaşıntıların artması nedeniyle annesi tarafından hastaneye götürülen küçük Mustafa'nın yapılan tetkiklerin ardından kuduz olduğu belirlenmiş; acilen Ankara'ya sevk edilmişti.
 
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildiğinde su korkusu, kaslarda kasılma ve saldırganlık gibi belirtiler gösteren küçük Mustafa, o günden itibaren kendisine zarar vermemesi için uyutulmuştu.
 
Tedavi süreci yoğun bakımda devam eden Mustafa'nın beyin ve sinir sistemine kuduz virüsünün ulaştığı bilgisi verilmiş; yoğun bakımda uyutularak ağrı kesici ilaçlarla rahatlatıcı bir tedavi uygulanmıştı. Çünkü belirtileri ortaya çıktıktan sonra Kuduz hastalığının bilinen hiçbir tedavisi yoktu!
 
Küçük Mustafa bu korkunç hastalığa karşı artık mücadele edemez haline gelince vefat etti. Cenazesi ise karantina kurallarına göre ailesi dahil hiç kimseye gösterilmeden kapalı ve korumalı tabutla defnedilmek üzere morga kaldırıldı.
 
Türkiye bu utancı yaşamayı ve Kuduz'dan dolayı evlat acısını ailelerine tattırmayı hiç hak etmiyor ve yakışmıyor.
 
Başıboş  köpek terörü #TürkiyeYüzyılı vizyonuna ve misyonuna kara bulutlar gibi çökmüş durumda ve derhal müdahale edilmesi gereken, acil durum ilan edilerek seferberlik kurallarının işletilmesi gereken ulusal bir afet olmuştur. Yetkililerin daha fazla vebale girmeden bu terörü durdurmaya davet ediyoruz. Bütün köpekler bir araya gelse de Mustafa Erçetin evladımızın canının yerini alamazlar! Önce İnsan demeye ne zaman başlıyacağız?

 

MUSTAFA'yı Köpek Nasıl Isırmıştı?

 

Bitlis’de sokak köpeklerinin saldırısına uğradı ve köpeklerin ısırması sonucu kuduz olduğu kesinleşen Mustafa yoğun bakıma kaldırıldı. Köy halkı, ise bu olaydan sonra sokaklardaki başıboş köpeklerden dolayı çocuklarını okula göndermediklerini söyledi. Mustafa'nın dedesi ise yurt dışından ilaç getirtti ama nafile sonradan yapılan bu uğraşlar Mustafa'yı kurtaramadı. Çünkü tedbirlerin baştan alınması gerekiyordu. Bir Mustafa daha bu örnekten de ders çıkarmayacak önlem almayacak mısınız der gibi aramızdan sessiz soluksuz ayrılıp gitti.

 

Bu Vaka ilk değil Önlemler Alınmaz İse Bu Gidişle Son da Olmayacak!..

 

Antalya'da Pınar Mahra'yı unutamadık. Köpeklerin saldırısından kaçtı. Aracın altında kaldı. Hastahanede günlerce mücadele etti. Minicik kalbi bizim sorumsuzluklarımız yüzünden yenik düştü.

 

Başıboş köpeklerin saldırıp ısırdığı ve Kuduz olan Mustafa, uyutularak takip edildiği hastanede vefat etti.
Köpek terörü bir kurban daha aldı! Vatandaş ise bu duruma tepkili "Bu ölümlere dur diyecek yok mu?" Diyor!..

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kahreden, Haber!.., Artık, Mustafa, Yok!, Köpek, Terörü, Bir, Can, Daha, Aldı!..,
Yorumlar
Haber Yazılımı