Haber Detayı
14 Temmuz 2021 - Çarşamba 13:22
 
Bilişim Suçları ve Banka Kartları Dolandırıcılığı -2-
Muhammet Binici: "Bir Sonraki Kurban Siz Olmayın Diye Yazdım" dediği "BİLİŞİM SUÇLARI VE BANKA KARTLARI TERÖRÜ" başlıklı köşe yazısının 2.si
GÜNDEM Haberi
Bilişim Suçları ve Banka Kartları Dolandırıcılığı -2-

 

BİLİŞİM SUÇLARI VE BANKA KARTLARI DOLANDIRICILIĞI -2-

 

Değerli Okurlarım, bir önceki yazımıza kaldığımız yerden devam edelim.

 

Covid-19 salgınından önce borcunu tamamen kapattığım sonrasında yenilenerek tarafıma gönderilen QBN Finansbank kredi kartını kullanmamaya karar vererek kasaya kilitledim.  (1,5 yıldan fazla)

Ve hiçbir şekilde Alışverişte kullanmadım.

Kredi kartını da hiçbir suretle kimseye çıkarıp göstermedim.

 

Bu karttan 21 Haziran 2021 itibari ile İyzico/Dyson.com.tr üzerinden 3299 TL çekim yapılıyor.  23 Haziran 2021 tarihinde İyzico/Dyson bu işlemi sanırım şüpheli bulduğu gerekçesi ile iptal ediyor. Daha sonra hırsız hackerlar;

Hepsiburada.com,Ay Marka Mağazıcılık,Morhipo,Kütahya Porselen, CookPlus KARACA e-ticaret internet alışveriş sistemi üzerinden alışveriş yapmaya devam ediyorlar ta ki 4-5 Temmuz tarihinde Bankanın bana SMS yollamasına kadar. Banka, Cookplus Karaca, Hepsiburada.com ve Ay Marka Mağazacılık e-ticaret internet alışveriş sistemi üzerinden yapılan alışverişleri SMS ile bana bildirince durumu öğreniyorum.

 

22 Haziran’dan 4 Temmuz’a kadar içlerinde İyzico/Dyson, Hepsiburada.com gibi firmalar işlemleri şüpheli bulup iptal etmiştir.

 

Durumu öğrendikten sonra ilgili Bankayı arayarak provizyonların ve 21 Haziran ile 05 Temmuz 2021 tarihleri arasındaki yapılan alışverişlerin bana ait olmadığını bildirerek iptal edilip iade işlemlerinin yapılmasını istedim ve güvenlik için kredi kartı ve tüm hesaplarıma bloke koydurdum daha sonra ise hepsini kapattırdım. Ertesi günü Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı Siber Suçlar Bürosuna suç duyurusunda bulundum. Sonra kartımdan bana ait olmayan alışverişler yapılan ilgili firmaları arayıp işlemlerin iptal edilmesi gerektiğini ve alışveriş yapılan “iP”ler ile teslimat adreslerinin savcılığa bildirilmesini rica ettim.

 

Son olarak Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'na (BDDK) durumu bildirdim. BDDK konunun üzerinde hassasiyetle durdu. Üzerine düşenden fazlasını yaptığını düşünüyorum. 

 

Kütahya porselen durumu öğrenince hızlı bir şekilde bütün işlemleri iptal ederek iade işlemini gerçekleştirdi.

Hepsiburada.com, işlemleri iptal ederek iade işlemini gerçekleştirdi.

Ay Marka Mağazacılık, kısmi iade sağladı.

Morhipo, kısmi iade etti.

CookPlus KARACA’dan alışveriş en son yapılmasına rağmen aceleci davranmadı. Bu önemli durumu kendilerine bildirmeme rağmen tereddüt içinde kalmaya devam etti.

 

Daha sonra Karaca dâhil tüm İlgili firmalar banka ile yaptığı işbirliği neticesinde 13 Temmuz 2021 akşam saatleri itibari ile yapılan işlemleri iptal ve iade etti ve mağduriyetimi giderdi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 

Hırsızlık ve dolandırıcılık ile mücadele için kurumların ve kişilerin birbirine yardım etmesi hayati önem taşımaktadır. Ayrıca vatandaşı mağdur etmemek için kurumlar ve firmalar güvenlik tedbirlerini en yüksek seviyeye çıkarmaları zorunludur.

Aksi takdirde dolandırıcılar, banka, kurum, firma ve kişiler arasındaki çekişmeden dolayı meydanı boş bulur elini kolunu sallaya sallaya piyasayı dolandırmaya devam ederler.

 

Hiç kullanmadığım hatta şifresini dahi hatırlamadığım, kasamda kilitli olan bir kartın, bankanın güvenlik sistemlerine girilmeden, sistemleri hacklemeden kullanılması mümkün değildir.

 

Bütün bunları neden yazıyorum. Aldığım bir bilgiye göre Türkiye’de her 10 kişiden 3 kişi bu durumda, yani bu demek oluyor ki Türkiye’de 25 Milyon kişi bu küresel çetenin ağına düşmüş durumda ve bu yönde çalışan binlerce dolandırıcı bulunmaktadır.

Benim başıma gelen bu olayların başkalarında başına gelmesini istemiyorum. Küresel çetenin kurduğu para- soygun düzeninin küçük hırsızları tahrik ederek dikkatleri dağıtmakta, küçük bankaları soymakta-yormakta, kurumları zan altında bırakmakta ve insanları mağdur etmektedir.


İşte tam da burada Küresel çetenin kurduğu para soygun düzeninde hırsızların yaptığı soygunu gözler önüne sererek  banka, kurum, firma ve kişilerimizle eş zamanlı hareket edip el ele vererek dolandırıcıları yargının önüne çıkarıp en ağır cezaya çarptırmalıyız.
 

Aklımdan da şu geçmiyor değil! acaba kripto para sistemine geçmek için mi böyle açıklar verilmesini sağlayan yazılımlar ihraç ediyorlar.
 

Bu konuda mağduriyet yaşayanların bizimle temasa geçmelerini, gönderdikleri bilgi ve belgelerini yayınlamayı milli bir görev olarak yerine getirmeye hazırız.
 

Devam edecek..
 

Selam ve dua ile Allah’a emanet olunuz!..


 

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN
http://www.bncmedyahaber.com/yazar-bilisim-suclari-ve-banka-kartlari-dolandiriciligi--1--615.html

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bilişim, Suçları, ve, Banka, Kartları, Dolandırıcılığı, -2-,
Yorumlar
Haber Yazılımı