Yazı Detayı
14 Kasım 2020 - Cumartesi 20:38
 
Hamasatla Gemi Yürümüyor!..
Ferman Demirkol
 
 

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, kendi başına bırakılmayacak kadar önemli, stratejik bir coğrafyadır. Öncelikle şu soruyu sorayım, önce Devlet mi, önce demokrasi mi? Kimse kusura bakmasın herkes fikrini söylemekte serbestir, bana göre önce devlet.

 

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bu mevcut Anayasası ile yönetilemez. Cumhurbaşkanı seçildi ama hükümet kurulamıyor. Çünkü mecliste çoğunluğu alan parti yoktur. Koalisyonda da partiler anlaşamıyor. Kıbrıs Türk Anayasasını Prof. Dr. Mümtaz Soysal hazırladı. Son on yıldır kurulan hükümetlerin ömrü ortalama iki yılı geçmiyor. Sadece seçim sistemini değiştirseniz sorun çözülmez. Çünkü Cumhurbaşkanı bir partiden, meclis çoğunluğu başka partiden olursa sorunlar yine çıkmaya başlar. Yani yönetilmeyen bir ülke haline gelirsiniz. Bu yönetilmemeyi Kıbrıs Türk Cumhuriyeti asla kaldıramaz.

 

1974 ten beri Kıbrıs Tük Cumhuriyeti kendi kendine yetmediği gibi, istikrarlı yönetim yok ve halen otomobillerde direksiyon sağdadır. Kıbrıs Türk'ünü Türkiye tek tanıyan ülkedir fakat Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halen gözünü fedarasyona dikmiştir. Allah'tan Annan Planı red edildi de fedarasyondan kurtuldu. Yetim kuzudan koç olmaz. Böyle giderse Kıbrıs Türkü varlığını devam ettiremez. Türkiye olarak bizde başımızı kuma sokmayalım. Sadece para vererek bir adım ileriye gidememişiz. Kıbrısta yeniden ayağa kalkmamız gerekir. Hamasatla gemi yürümüyor. 

 
Etiketler: Hamasatla, Gemi, Yürümüyor!..,
Yorumlar
Haber Yazılımı