Haber Detayı
20 Şubat 2021 - Cumartesi 07:42
 
Siber Zorbalara Karşı Malatya İl Emniyet Müdürlüğünden Örnek Çalışma
Özellikle globalleşen dünyada hızla gelişen teknolojiyi ebeveynlerin takip etmesini çok zor. Aileler çocukları gibi mevcut teknoloji ile büyümediği için birçok aile internet ve sosyal medya mecrasına da çok uzak. İnternet ve sosyal medyada ise zehirli örümcek gibi ağını örüp çocukları yuvalarından koparmak isteyen zorbalar kol geziyor. Yanlış internet ve sosyal medya kullanımı sonucu gençler, zehirli engerek yılanı gibi avını bekleyen zorbaların tuzağına düşüyor. Siber zorbalar ise çocukların ve gençlerin zihnini her geçen gün biraz daha fazla zehirliyor. Sonuç intihar, bunalım, depresyon!.. Teknolojinin doğru kullanımı ve tehlikelerine karşı ise tüm toplumun başta çocuklar ve gençler olmak üzere eğitilmesi ve tehlikelerin anlatılması gerekiyor. İşte o sayılı eğitimlerden bir tanesini Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Polis memuru Ömer Faruk Yakut TRT GAP Diyarbakır Radyosu'na bağlanarak " Siber Zorbalık "konusunda vatandaşları bilgilendirerek yaptı.
GÜNDEM Haberi
Siber Zorbalara Karşı Malatya İl Emniyet Müdürlüğünden Örnek Çalışma

malatyaderinhaber.com Kayhan İNCEOĞLU haberine göre;

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Polis memuru Ömer Faruk Yakut  TRT GAP Diyarbakır Radyosu'na bağlanarak " Siber Zorbalık "konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

 


Türkiye'nin en çok dinlenen Radyolarından olan TRT GAP Diyarbakır Radyosunda önemli bilgiler aktaran Malatya Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Ömer Faruk YAKUT vatandaşları " Siber Zorbalık" konusunda bilgilendirdi. 

 


Vatandaşların büyük ilgiyle dinledikleri programda Siber Zorbalığın kavramı ve önemli bilgiler aktarılırken Vatandaşların ise karşı karşıya kaldıkları durumlarda yasal olarak nasıl hareket edecekleri, nasıl korunacakları konusu Polis Memuru Ömer Faruk YAKUT tarafından canlı yayında detaylıca anlatıldı.


 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Siber, Zorbalara, Karşı, Malatya, İl, Emniyet, Müdürlüğünden, Örnek, Çalışma,
Yorumlar
Haber Yazılımı