Haber Detayı
01 Ekim 2021 - Cuma 10:08
 
Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk Vefat Etti
Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk, hayatını kaybetti. Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Oğuzhan Asiltürk’ün vefatını “Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı muhterem büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk beyefendi Hakk'ın rahmetine kavuştu... Mekanı cennet, makamı a'li olsun.. Milli Görüş camiamızın başı sağolsun…” ifadeleriyle vefat haberini duyurdu.
GÜNDEM Haberi
Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk Vefat Etti

https://twitter.com/MustafaKurdas/status/1443828729252401152

Saadet partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla acı haberi kamuoyu ile paylaştı

Karamollaoğlu: "Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, yol arkadaşımız ve dava adamı Oğuzhan Asiltürk ahirete irtihal etmiştir. Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun. Mekanı cennet, makamı âli olsun."

 

https://twitter.com/T_Karamollaoglu/status/1443832855122096132?s=20

 

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Asiltürk, zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı sonrası 14 Eylül'de Ankara'da hastaneye kaldırılmıştı.

 

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR?

25 Mayıs 1935'te dünyaya gelen Oğuzhan Asiltürk İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinde eğitim aldı.

Serbest Müşavir Mühendislik, 14 ve 15. Dönem Ankara; 19, 20 ve 21. Dönem Malatya milletvekiliği ile İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları yaptı. MSP Davası sebebiyle bir yıl gözaltında kaldıktan sonra yargılandı ve beraat etti. 10 yıl süreyle siyasetten yasaklandı.

1987 Anayasa referandumu ile yasağının kalkmasının ardından ilk kongrede Refah Partisi'nin genel sekreterliğine seçildi.

Saadet Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Asiltürk, Necmettin Erbakan'ın ölümünün ardından Saadet Partisi'nin Yüksek İstişare Kurulu başkanlığına seçildi.

 

BNC Medya Haber ailesi olarak bizde kıymetli Oğuzha Asiltürk'e Yüce Allah'tan rahmet tüm sevdiklerine sabr-u cemil diliyoruz.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Saadet, Partisi, Yüksek, İstişare, Kurulu, Başkanı, Oğuzhan, Asiltürk, Vefat, Etti,
Yorumlar
Haber Yazılımı