Haber Detayı
25 Ağustos 2020 - Salı 12:42
 
Giresun'daki Sel Felaketi Nasıl Oluştu? ve Neyin Habercisi?!
Giresun'daki Sel felaketi ile ilgili olarak Deprem Tahmin Uzmanı BNCMEDYAHABER.COM yazarımız Kadir Sütçü, çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Giresun'daki sel felaketi geliyorum dedi. Önlem alınmadı!"
GÜNDEM Haberi
Giresun'daki Sel Felaketi Nasıl Oluştu? ve Neyin Habercisi?!

Deprem Tahmin Uzmanı Kadir Sütçü' deprem ve meteorolojik hareketliliğin birbirinden ayrılamaz bir bütün olduğunu ifade ediyor. Sütçü'nin deprem tahminlerindeki başarısı 95'in üzerinde..

Buna göre Türkiye'nin son yaşadığı Giresun sel felakatine neden olan doğa olayının  Yunanistan ve çevresi ile Türkiye'nin batısındaki Deprem Kuvveti Organize Sistemi (DEKOS) etkisine göre meydana gelecek olan Marmara denizi veya çevresindeki depremlerin olduğunu belirtti.

Kadir Sütçü, 98. deprem tahminininde; 22.08.2020 11:30 kısa süreli  4.5 - 5.5   şiddetinde Marmara Denizi veya çevresi için yaşanacak deprem şu an hala beklemede..

Sütçü: "Beklemede olan 98. tahmine ait olan bu depremin etkisi;  Deprem Kuvveti Organize Sistemi (DEKOS) "Sütçü Bulutları"nı doğuya doğru Karadeniz sahiline doğru hareket ve yön istikametini tain etti." Daha önce güneyde tahminini yapmış olduğumuz depremlerin bir sonucu olarak Sütçü Bulutları Giresun ve çevresinde toparlandı." 

      

Öğleden sonra Giresun ve çevresinde yağış başladı. Akşam olduğunda yağış, kuvvetli ve şiddetli yağdı. Giresun ve çevresinde sel ve heyelan afeti meydana geldi.  

Giresun sel felaketine sebeb olan depremlerle ilgili hareketliliği 19.08.2020 tarihinden itibaren takibini yapan Sütçü, önemli uyarılarda bulundu.

"Doğa dereyi ve yatağını hiç kimseye vermez. Dereler ve  dere yatakları doğaya aittir. Doğanın kanununa uymak zorundasınız ve doğanın kanununa göre de dere yataklarına ev ve işyeri yapamazsınız. Yaparsanız; doğa affettmez.."

 

MARMARA VE GİRİT ÇEVRESİ İÇİN 5.0 - 6.5 ARASI DEPREM UYARISI 
 

Sütçü Giresun'daki sel felaketinin bir son değil başlangıç olduğunun uyarısını yaparak yeni deprem tahminlerini BNCMEDYAHABER:COM ile paylaştı.

Buna göre Sütçü; 98. tahmin Marmara denizi ve evresi 4.5 - 5.5  

 

99. deprem Girit veya çevresi 5.0 - 6.5  arası depremler ile yüzleşmek için geri sayımın başladığının altını çizdi ve bu çevrede yaşayan vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Giresun'daki, Sel, Felaketi, Nasıl, Oluştu?, ve, Neyin, Habercisi?!,
Yorumlar
Haber Yazılımı