Haber Detayı
13 Eylül 2020 - Pazar 21:58
 
Cola Yerine Çişinizi İçin!.. ABD’de Yapılan Araştırma Korkunç Gerçeği Ortaya Çıkardı!..
Muammer Karabulut daha önce, “COLA YERİNE ÇİŞİNİZİ İÇİN, daha steril ve faydalı” diyerek uyarmıştı. Kolanın insan sağlığına zararları saymakla bitmiyor. ABD’de yapılan bir araştırmada kolanın içinde bulunan “caramel color”ın kansere yol açtığı ortaya çıktı.
- Haberi
 Cola Yerine Çişinizi İçin!.. ABD’de Yapılan Araştırma Korkunç Gerçeği Ortaya Çıkardı!..

Muammer Karabulut daha önce, “COLA YERİNE ÇİŞİNİZİ İÇİN, daha steril ve faydalı” diyerek uyarmıştı. Kolanın insan sağlığına zararları saymakla bitmiyor. ABD’de yapılan bir araştırmada kolanın içinde bulunan “caramel color”ın kansere yol açtığı ortaya çıktı.

5gvirusnews'in haberine göre; Cola’da insan sağlığına zararlı tek madde Caramel color değil. Ve bu madde bir çok benzer başka içeceklerde ve gıda sektöründe daha bir çok alanda kullanılıyor.

Cola’daki yüksek miktarda asidik maddeler ve şeker de ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor.

Muammer Karabulut yıllar önce cola’ya 18 Eylül 2006 tarihinde Antalya’da açtığı davadan sonra yaptığı bir araştırmada idrarın Cola’dan çok daha faydalı olduğunu, hata “cola yerine çişinizi için.” diyerek iki tane kitap yazmış, kitabında da bu gerçeği belgelemişti.

 

Coca Cola 1927 yılında Noel Baba imajını kullanarak reklam kampanyası yaparak uluslar arası bir markaya dönüştü.  Noel Baba karakteri, o dönemde Cola’nın içinde kokain olduğundan dolayı, çocuklara yönelik reklam yasağına karşı kullanıldı.    Ayrıca Cola içmeye teşvik için ruhani, sevecen bir dede olarak takdim edilmişti. Zaman içinde Santa Claus, Dilipak’ın deyişi ile , bir Anadolu ereni olan, Hanif gelenekten gelen Derviş Nikola, ruhani kimliğinden uzaklaştırılarak bir tüketim çılgınlığının maskotu haline getirilmişti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: , Cola, Yerine, Çişinizi, İçin!.., ABD’de, Yapılan, Araştırma, Korkunç, Gerçeği, Ortaya, Çıkardı!..,
Yorumlar
Haber Yazılımı