Haber Detayı
24 Nisan 2022 - Pazar 04:05
 
Salgın Sonrası PİHMED'in Düzenlediği Geleneksel İftar ve Coşkulu Katılım
Pendik'li İmam Hatipliler PİHMED'in Geleneksel İftar Programı'nda Buluştu.. Pendik İmam Hatip Lisesi (PİHL) ilk mezunlarını 1983 yılında verdi. 1983'ten günümüzde PİHL, bir yandan vatan, millet ve ümmete hayırlı evlatlar yetiştirirken diğer yanda da her geçen gün sözel ve sayısal alandaki başarısını arttırarak eğitim ve öğretimine hız kesmeden devam ediyor. Pendik İmam Hatip Lisesi mezun ve Mensupları Derneği (PİHMED) 23 nisanda Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde 2 binin üzerindeki İmam hatip okulları mezun ve mensuplarını geleneksel iftar programında bir araya getirdi. PİHMED organizasyonu ile bir araya gelen coşkulu kalabalık 2 yıl devam eden Covid belasından sonra "İmam Hatip Ruhu"nu uzun ayrılıklar da olsa hiçbir badirenin yıkamayacağı mottosunu bir kez daha perçinledi.
- Haberi
Salgın Sonrası PİHMED'in Düzenlediği Geleneksel İftar ve Coşkulu Katılım

 

 

Pendik'li İmam Hatipliler PİHMED'in Geleneksel İftar Programı'nda Buluştu..
 

Pendik İmam Hatip Lisesi (PİHL) ilk mezunlarını 1983 yılında verdi. 1983'ten günümüzde PİHL, bir yandan vatan, millet ve ümmete hayırlı evlatlar yetiştirirken diğer yanda da her geçen gün sözel ve sayısal alandaki başarısını arttırarak eğitim ve öğretimine hız kesmeden devam ediyor. Pendik İmam Hatip Lisesi mezun ve Mensupları Derneği (PİHMED) 23 nisanda Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde 2 binin üzerindeki İmam hatip okulları mezun ve mensuplarını geleneksel iftar programında bir araya getirdi. PİHMED organizasyonu ile bir araya gelen coşkulu kalabalık 2 yıl devam eden covid belasından sonra "İmam Hatip Ruhu"nu uzun ayrılıklarda olsa hiçbir badirenin yıkamayacağı mottosunu bir kez daha perçinledi.
 

    

 

Geniş bir protokol heyetinin de hazır bulunduğu iftar organizasyonunda, 1983'den bu yana bir çok dönem mezunu ve yine başta ilk yıllardan olmak üzere hizmet veren öğretmenler ve idareciler  de bir araya gelmenin sevinci ile hasret giderdi.


İftar programında İstanbul milletvekili Erol Kaya, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Belediyesi Meclis üyeleri, Pendik Eski Kaymakamı Cafer Odabaş, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, 1983 Mezunu THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Akparti Pendik İlçe Başkanı Ali Şirin, Yeniden Refah Partisi Pendik İlçe Başkanı Fahrettin Karakurt, Saadet Partisi Pendik İlçe Başkanı Yasin Kadıoğlu, İyi parti Pendik İlçe Başkanı Süleyman Turan, Kadıköy Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Kaya ve Eğitime Destek Platformu Bölge Başkanı Şerafettin Taştan da programda hazır bulundu. Programa bizzat katılamayan bazı siyasiler de telgraf ile selamlarını ilettiler. Ayrıca PİHMED'in düzenlediği geleneksel iftar programına basında yoğun ilgisi vardı. Akit Tv Haber Koordinatörü Muharrem Coşkun, Gazeteci Yazar, Prodüktör, Bilişim T. ve Sosyal Medya Uzmanı Muhammet Binici, Gazeteci, Yazar, Stratejist E. Binbaşı Suat Gün Yeni Akit Gazetesi Reklam Mdr. Yrd. Yakup Sarıçiçek ve yerel basında programa katılım sağladılar

 

 

 


Pihmed Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Akbaş, Pendik'te 1976 yılından bu yana hizmet veren imam hatip okullarından mezun olanlara, öğretmen ve idarecisinden emeği geçen herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında bu hizmetlerde bulunup vefat edenlere rahmet diledi. İmam hatip okullarının eğitimde önemli yer tuttuğunu, mezunlarının hemen hemen her sahada memeleketin yüz akı olduğunu belirten Başkan Yakup Akbaş, mezun ve mensupların birlik, beraberlik ve dayanışması için Pihmed'in çalışmalarına gayretle devam ettiğini belirtip, destek veren herkese teşekkür etti.

 


Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz İHL'nin başarısına dikkat çekerek İstanbul ilçeleri içerisinde Pendik İlçesi'nin en fazla İmam Hatip Okullarına sahip olan ilçe olduğunu vurguladıktan sonra İHL'nden yetişen gençlerin bütün meslek ve alanlarda en yüksek başarıyı gösterdiklerini iş hayatında yükseldiklerinin altını çizdi. Yılmaz ayrıca diğer okullar arasına İmam Hatip Okullarının (İHO) başarı puanı her 10 okuldan 8'in arasında yer aldığını ve başarısının artarak devam ettiğini ifade etti. Aytekin Yılmaz'ın bir de anne babalara çağrısı vardı. "İHOlarına çocuklarınızı gönül rahatlığı ile kayıt ettirebilirsiniz" dedi.

 


 

Pihmed'lilerin iftarını açıp çay eşliğinde hasret gidererek hasbihalinden sonra  program bir sonraki organizasyonda  bir araya gelmek üzere  hasret dolu kucaklaşmalara sahne oldu.

 

İŞTE COŞKU DOLU İFTARDAN GÖRÜNTÜLER

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Salgın, Sonrası, PİHMED'in, Düzenlediği, Geleneksel, İftar, ve, Coşkulu, Katılım,
Yorumlar
Haber Yazılımı