Eşcinsel Terapi: "Evlad-ı Fatihan Olmak" - Benim Ailem Tabuları Yıkmaya Devam Ediyor.
Benim Ailem Belgeseli 8. bölümde de tabuları yıkmaya devam etti. Bir eşcinselin tedavi sonrası "kendini nasıl nitelendiriyorsun sorusuna" verdiği yanıt izleyenleri şaşırttı. Belgeselin 8. bölümünde Kosova'da doğup büyüyen Enes'in hikayesi yer aldı. Muhammet Binici'ni yapımcılığını yapıp sunduğu Benim Ailem Belgeselinde "Kendini nasıl nitelendiriyorsun" sorusuna cevap olarak Enes,"evlad-ı Fatihan" şeklinde cevap verdi.
28 Ocak 2023 - Cumartesi 09:35
GÜNDEM
Benim Ailem Belgeseli 8. bölümünde de tabuları yıkmaya devam etti. Bir eşcinselin tedavi sonrası "kendini nasıl nitelendiriyorsun sorusuna" verdiği yanıt izleyenleri şaşırttı.
Belgeselin 8. Bölümde Kosova'da doğup büyüyen Enes'in hikayesi yer aldı. Muhammet Binici'ni yapımcılığını yapıp sunduğu Benim Ailem Belgeselinde "Kendini nasıl nitelendiriyorsun" sorusuna cevap olarak Enes, "evlad-ı Fatihan" şeklinde cevap verdi.
Oysa dünyada kabul gören literatüre göre "eşcinsellik doğuştandır ve psikoljik bir rahatsızlık değildir." Benim Ailem Belgeseli her yeni bölümü ile bu tezi çürütmeye devam ediyor.
Bnc Medya Haber Gazeteci, yazar, Prodüktör Muhammet Binici'ye sorduk.
Peki, "Eşcinsellik doğuştandır ve pskolojik rahatsılık değildir." nereden geliyor neden tüm psikologlar, pedegoglar ve pskiyatristler bu literatürden yola çıkarak karar alıyorlar?
Muhammet Binici: "1960'da ABD'de söz hakkı dahi olmayan LGBT 1970'de oyununu değiştiriyor.
ABD Kongre kütüphanesine mektup yazarak kütüphanede raf sırası ve tanımlarının "Seks Cinayetleri Dahil Anormal Cinsel İlişkiler" kapsamından "Eşcinsellik, Lezbiyen-Eşcinsel Özgürlük Hareketi, Homoseksüel Hareket" kapsamına değiştirilmesini istiyor. Yapılan şey, görünürde kitapların rafa diziliş düzeniyle ilgili eski bir kurumsal alışkanlıkta küçük bir dokunus, ama perde arkası ve etkisi sarsıcı. Bu yeni değişikliğin haberleri bütün ülkeye yayılıyor. Eşcinsel örgütler bu zafere atıfta bulunarak para toplama kampanyaları yapıyor. Birkaç sene içinde, eşcinsel olduğunu açıkça beyan etmiş siyasetçiler adaylıklarını açıklıyorlar ve ilham kaynaklarının kütüphanede yapılan bu değişiklik olduğunu söylüyorlar. Amerikan Psikiyatri Birliği (APA), meseleyi kendi içinde yıllarca tartıştıktan sonra 1973'te homoseksüelliğin tanımını yeniden yazarak onu bir akıl hastalığı olmaktan çıkarıyor. Sonrası malum.. Bu da insanlara cinsel eğilimleri nedeniyle ayırımcılık yapmayı yasaklayan eyalet yasalarının önünü açıyor. Her şey küçükten başlıyor ABD'nin tamamına ulaşıyor.
Oysa 15 Aralık 1973 bilim adı altında insanları bilimden kopartılar yanıltılar. 1973 öncesi APA kendini eşcinsel olarak tanımlayanlar tarafından basıldı. ("Stonewall İsyanı" sonrası)
APA'nın o tarihte 17 bin 500 üyesi var. 10 Bin 555 oy kullanılıyor. 10 Bin 555 oyun 3 bin 810'u eşcinselliğe hayır, 5 bin 854 kişi ise eşcinselliğe evet diyor. Evet ve hayır oylarının toplamı 9 bin 664 geriye 17 bin 500 üyeden 7 bin 836 üye kalıyor ve bu 7 bin 836 üyenin tehdit ile oy kullanmaları engelleniyor. 17 bin 500 üyeden sadece 5 bin 854 üyenin "Eşcinsellik doğuştandır ve psikolojik rahatsızlık değildir" terimi litaratüre giriyor. Stonewall İsyanından sonra tehdit altında olan APA'da kimileri satın alınarak kimileri ise tehditle bezdirilerek 1973'te kararı bu şekilde alıyor. İşte bu karar ile 1973'te APA'ya darbe yapılarak alınan kararın ismi bilim oluyor ve tüm dünyaya bu tarihten sonra; "eşcinsellik bir hastalık değildir, doğuştandır, psikolojik bir rahatsızlık değidir" dedirtiyorlar.
Türkiye'de ise bu durum İstanbul Sözlesmesi ile başladı. Sloganları Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Oldu. Şimdilerde "Toplumsal Cinsiyet Adaleti" olarak devam ediyor. 569 yıl önce Fetihle Resulullah'ın şanlı ve güzel komutan müjdesine Mazhar olan ecdat Fatih'in torunlarını (toplumu) dönüştürme projesi olarak öne çıkıyor.
Benim Ailem Belgeseli'nde ise biz birşey demiyoruz sadece soru soruyoruz. Sağlığına kavuşan gerçek eşcinseller; "siz bizim özgürlüklerimizden bahsediyorsunuz ama tedavi olmamızın önüne geçerek özgürlüğümüze mani oluyorsunuz" diyorlar ve oluşturulan suni tabuları yerle bir ediyorlar.
Oysa "Benim Ailem Belgeseli, onların; algılarla, yalanlarla, oluşturdukları projeleri deşifre edip kırıp döktüğü bir nesli yeniden ayağa kaldıran programlar yaparak mazisi eşcinsel olan bir kişinin nasıl sağlığına kavusup "Evlad-ı Fatihan" olduğunu ekranlara taşıyor ve tasımaya da devam edecek."
Eşcinsel Terapi: "Evlad-ı Fatihan Olmak" - Benim Ailem Fragman
Eşcinsel Terapi: "Evlad-ı Fatihan Olmak" - Benim Ailem 8. Bölüm'ün tamamını izlemek için
|
||
|