Reklamı Geç
HABER DETAY
"İstanbul Sözleşmesi" "İki Kadın" "İki Ayrı Parti Kadın Kolu Teşkilatı" İki Farklı Görüş "Aynı Türkiye"
İki Ayrı Partinin Kadın Kolları Teşkilatı "Aynı Sözleşme" İki Farklı Görüş AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, aileye ve kadına yönelik büyük zararlara sebebiyet veren İstanbul Sözleşmesini savunan kişilere yönelik sözleri hedefinden saptırılarak gündeme gelen köşe yazarı Abdurrahman Dilipak hakkında, başta genel merkez olmak üzere 81 il kadın kolu başkanının suç duyurusunda bulunacağını söylemişti. Abdurrahman Dilipak'a İlk dava ise memleketi doğup büyüdüğü Osmaniye'den açılmıştı. Yine İstanbul sözleşmesi ile ilgili olarak; Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı kadına yönelik şiddet olaylarının ardından gündeme gelen "İstanbul Sözleşmesi" hakkında açıklamada bulundu. Ayvalı, "İstanbul Sözleşmesi"nden neden çıkılması gerektiğini gerekçeleriyle açıkladı. Ayvalı "Cumhuriyet Devrimimizin kazanımlarını dinamitleyen, emperyalist Batı ile çürümeyi paylaşacağımız bir toplum projesi dayatılmaktadır" dedi. İşte Ayvalı'nın açıklamasından bir kısım;
11 Ağustos 2020 - Salı 11:33

“İstanbul Sözleşmesi” Maksadının her ne kadar kadına şiddeti önlemek olduğunu ileri sürse de farklı cinsiyet kabullerini kadın sorunu gerçeğinin içine gizleyen toplumun doğal olmayan cinsiyetlere parçalanmasına rıza gösterilmesini dayatan bir metindir.

“İstanbul Sözleşmesi” şekere bulanmış zehirdir. Bu yönü ile iddia edilenin aksine kadını değersizleştirmekte aileyi tahrip etmekte ve toplumu ayrıştırmaktadır.  Birlikte mücadele edecek kadını ve erkeği karşı karşıya getirmektedir.

Kadını metalaştırmakta sorunu çözümsüzlüğe yöneltmektedir. “İstanbul Sözleşmesi” Türkiye’ye Kadını aşağılayan yeni bir toplumsal model dayatmaktadır. Sözleşmenin dayattığı toplumda kadın ve erkek cinsiyeti dışında cinsiyetler vardır.  Bu cinsiyetler “Toplumsal Cinsiyet”,  “Cinsel Yönelim” ,  “Cinsel Kimlikler” şeklinde sözleşmede yer almaktadır.

Sözleşme LGBTİ diye başlayarak alfabenin bütün harflerini kapsayan kadın ve erkek cinsiyeti dışında doğadan farklı çürümüş neoliberal sistemle dayatılan cinsiyet türlerini hukuk normu olarak belirlemeye teşvik etmektedir. Toplumsal Cinsiyet kavramı sözleşmenin 2, 3C,  4/3, 4/4, 6, 49’a 2, 60’a 1 ve 60’a 2 Maddelerinde geçiyor.

Toplumsal Cinsiyet 3C maddesinde şöyle tanımlanıyor. Toplumsal cinsiyet Herhangi bir toplumun kadınlar ve erkekler için uygun olduğunu düşündüğü sosyal anlamda oluşturulmuş roller, davranışlar, faaliyetler ve özellikler olarak anlaşılacaktır.

 

HABERİN VİDEOSU

 

Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.