1978 Yılında Çorum’da doğan Sümeyra GÜLER ÖZSOY Evli ve 1 çocuk annesidir. İlk ve orta öğrenimini Çorumda tamamladı. Gazi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ana bilim dalından mezun oldu. Sümeyra GÜLER ÖZSOY halen Erbaa RAM’da Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı olarak çalışma hayatına devam etmektedir.
Madde bağımlılığı, psikososyal müdahale, anne-baba eğitimleri, yaratıcı drama gibi konularda çok sayıda eğitime katılmış olup 3 yıllık psikoterapi eğitiminin pratik ve formülasyon aşamalarını tamamladı. Subliminal mesajlar, zihnin çalışma sistemleri, Reiki, kuantum fiziği konularını araştırmakta ve eğitimlere devam etmektedir.
Erbaa Kaymakamı Abdulkadir DEMİR başkanlığında madde bağımlısı çocukların topluma kazandırılması amacıyla hazırlanan ve yürütülen “Her Çocuk Özeldir” projesinin proje koordinatörüdür. “ Otistik çocukların eğitim süreçleri ve mesleki rehberlik faaliyetleri” adlı AB Leonardo da Vinci projesinde proje sorumlusu olarak görev aldı. 2011 Yılı MEB Toplam Kalite Uygulamalarında Türkiye ikinciliğine layık görülen risk altındaki çocuklarla ilgili çalışmanın koordinatörü olarak görev aldı. “Her şey Bir Düşle Başlar adlı gençlik grubu tarafından hazırlanan Kayıp Düşler Sokağı adlı AB Gençlik projesinde proje koçu oldu. “I’m the lead in this movie” adlı AB gençlik ve demokrasi projesinde televizyon konusunda araştırmalar yaparak proje sorumlusu oldu. Erbaa Anadolu İmam Hatip Lisesinde koordinatörlüğünü yaptığı “Okula Devam Et, Maddeye Devam Etme” adlı projesi Tokat birincisi ve Batı Karadeniz Bölge Birincisi olmuştur. Madde bağımlısı gençlerle değişik zamanlarda Ordu ve Amasya illerinde 4 ayrı kamp düzenleyerek, kamp liderliğini yürütmüştür.
Dijital oyun siteleri ve çocuklar üzerindeki etkileri konusunda 12.12.2018 tarihinde Muhammet Binici'nin Hazırlayıp sunduğu Akit Tv Genç Görüş programına konuk olarak katılım sağlamış ve okul öncesi dönemdeki çocukların dahi ulaştığı oyun sitelerindeki uygunsuz oyunlar konusunda bilgi vermiştir.
Yeni medya kavramının sosyal ve kültürel hayattaki etkilerini izlemek ve değerlendirmek amacıyla Marmara Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi ve Millî Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ortaklığı ile düzenlenen Yeni Medya ve Aile Çalıştayına davet edilmiş katılımcı olarak veri paylaşımında bulunmuştur.
Dijital medya,oyun siteleri ve subliminal mesajlar konusunda araştırmalar yapmış olup bu konuda yetişkin eğitimleri vermektedir.
Dijital oyunlarda islamofobi konusunda Gençlik Spor Bakanlığının davetlisi olarak çalıştay ön çalışma grubunda yer almıştır.
Cumhurbaşkanlığı dijital dönüşüm ofisinde çalışan ekibin isteği ile Türkiye genelinde uygulanması planlanan teknoloji bağımlılığı konulu bir tiyatroya danışmanlık yapmış ve halen ekiple ortak çalışmalar yürütmektedir.
Sümeyra GÜLER ÖZSOY gençlerle ilgili konularda değişimin bir parçası olmak ve farkındalık oluşturmak için mücadele etmektedir.
Bütüncül Psikoterapi Kursu (2007-2009)
Masterson Enstitüsü ( Terapist Okulu) 2008-2009
Masal Terapisi Eğitimi
Sanat Terapisi Eğitimi
Drama Eğitimi Semineri
Reiki Şifa Enerjisini Kendinde ve Başkalari Üzerinde Kullanabilme Becerisi Eğitimi
Madde Bağımlılığını Önleme Kursu
Temel Önleme Formatörlüğü
Anna Baba Tutumlari ,Aile İçi İletişim, Gelişim Dönemi Özellikleri ,Risk Faktörleri ve Önlem Alma Yöntemleri Eğitimi
Nlp, Yaraticilik Ve Etkili İletişim ,Cesur Ve Etkileyici Konuşma,Çığlığın Gücü ,Başari ve Motivasyon Eğitimi
Psikolojik Bilgilendirme Ve Anlamlandirma Kursu
Grupla Psikolojik Danışma Eğitimi
Psikososyal Müdahale Hizmetleri Semineri
Kız Çocuklarının Okullaşmasının Artırılması Eğitim Semineri
Akran Arabuluculuğu Semineri
7/19 Yaş Aile Rehberliği Programi Uygulayici Eğitimi Kursu
AB Projeleri Leonardo Da Vinci Programi Eğitimi Semineri
PROJE DENEYİMİ
Risk Altındaki Çocukların Topluma Kazandırılması Projesi kapsamında konuyla ilgili yapılan çalışmalarıyla MEB Toplam Kalite Yönetimi Ekip Çalışmasıyla Türkiye İkinciliği ile ödüllendirilmiştir.
Otistik Çocukların Eğitim Süreçleri ve Mesleki Eğitim Faaliyetleri Projesi AB LDV Programı kapsamında 15 kişilik bir ekiple Slovenya’da İncelemelerde bulunmuştur.
Kayıp Düşler Sokağı AB Gençlik Projesi kapsamında sokakta boyacılık yapan çocuklara yönelik yapılan çalışmada proje koçu olarak görev almıştır.
Online Addiction- AB Gençlik Projesi kapsamında online bağımlılığa dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak için Türkiye, Romanya ve İspanyada çalışmalarda bulunmuştur.
I’m The Lead In This Movie – AB Gençlik Projesi kapsamında televizyonun toplum üzerindeki etkileri ve subliminal mesajlar konusunda Türkiye, Macaristan ve Romanya’da çalışmalarda bulunmuştur.
Okula Devam Et, Maddeye Etme adlı projede duvar boyama faaliyetiyle okul koridorlarının devamsızlık yapan öğrenciler tarafından daha estetik ve öğrenmeyi kolaylaştırıcı ders içerikleriyle süslenmesi sağlanmıştır. Yürütülen bu proje Tokat birincisi ve bölge birincisi olmuştur.
Sanatla Gelişim Atölyesi projesi ile 7-10 yaş arası öğrencilere yönelik olarak drama, akıl oyunları, yaşamsal empati becerileri ve el becerilerine dayanan faaliyetler yürüterek aile danışmanlığı yapmaktadır.
ALMIŞ OLDUĞU ÖDÜLLER
Takdir Belgesi Hakkari Valiliği (2006)
Teşekkür Belgesi Erbaa Kaymakamlığı (2010)
Başarı Belgesi Erbaa Kaymakamlığı (2011)
Başarı Belgesi Erbaa Kaymakamlığı (2013)
Başarı Belgesi Tokat Valiliği (2015)
Plaket Milli Eğitim Bakanlığı (2015)
Üstün Başarı Belgesi Erbaa Kaymakamlığı( 2016)
Maaşla Ödüllendirilme (2016)
Başarı Belgesi Tokat Valiliği (2017)
|
||||||||||||||
|