17 AĞUSTOS 1999 DEPREMİ ÜZERİNDEN 21 YIL GEÇTİ
17 Ağustos 1999 depremi öncesinde 1026 parametre hareket etmiş ve önlem alınmamış.
Bugün konunun hikayesini anlatmayacağım. Çünkü 21 yıldan beri anlatıldı. Aynı şeyleri anlatmama gerek yok. Ne yaptığımı anlatacağım.
1999 Yılında bahçemdeki bir erik ağacının gövdesinde çay posası şeklinde kümeleşen karıncaları gördüm. Bu karıncaların depremden kaçtığını düşündüm. Karıncalar bir daha kümeleştikten sonra deprem olur mu diye inceleme ve araştırmaya başladım.
Önce karınca kolonisi nasıl oluşturulduğunu öğrendim. Evimdeki odaların köşelerine 6 yıl çalışarak koloniler oluşturdum. 16 Nisan 2006 tarihinde gözlem ve deneylere başladım.
Gözlem ve deneyler sonucundaki verilerle olumlu sonuçlar aldım.
2008 Yılında karıncalardaki sıra dışı davranışlar çoğaldıkça gökyüzündeki bulutlar dikkatimi çekti. Çıplak gözle bulutlara bakmaya başladım. Çıplak gözle baktığım bulutlar zaman zaman olumlu sonuçlar verse de beni tatmin etmedi. Uydu görüntülerindeki bulutları izlemeye başladım. Bir günde izlediğim 72 uydu görüntülerindeki bulut hareketlerini arşivlemeye başladım. Her gün el ile yaptığım arşivleme sonucunda 4 Mart ile 13 Mart 2010 tarihi arasındaki Kızılötesi Uydu görüntüleri ilginçti. 8 Mart 2010 tarihinde 6.0 büyüklüğünde meydana gelen Elazığ depremi ve artçılarıyla ilişkilendirdim. 2 Mayıs 2012 tarihinde Türk Patent Enstitüsü’ne Sütçü (Deprem) Bulutları markası belgesini almak için başvuru yaptım.
17 Ağustos 2012 tarihinde bahçemde karınca kolonilerimle ilgili bir laboratuvar kurdum. Evde ve bahçemde kurmuş olduğum laboratuvardaki kolonilere her 4 saatte yiyecek verip yuvalarından çıkarıp sıra dışı davranışlarına baktım. Bakmaya devam ediyorum.
13 Mayıs 2013 tarihinde Türk Patent Enstitüsü tarafından Sütçü (Deprem) Bulutları markası Deprem Tahmin ve Meteoroloji hizmetlerinde kullanılmak üzerine tescil edilerek belge verildi.
Bu belgeyle 2013 yılında Antalya Kemer’de uluslararası Coğrafya sempozyumuna katıldım. Sempozyuma 55 ülkeden gelen 400 akademisyene bilimsel makalemi sunum yaptım. Sütçü (Deprem) Bulutlarını ve deprem tahmini konusunda 80 başarılı olduğumu anlattım. www.kadirsutcu.com/makalem1.docx
2015 Yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yine uluslararası olan Atmosfer Bilimleri sempozyumunda makalemi sundum. www.kadirsutcu.com/makalem2.docx
2016 Yılında ise Adana’da Çukurova Üniversitesi’nde Uzaktan Algılama (CBS) sempozyumuna katıldım. Makalemi sundum. www.kadirsutcu.com/makalem3.docx
17 Ağustos 2020 tarihine kadar karınca kolonilerimle ilgili olarak 31.376 deney yaptım. Bu deneyler sonucunda elde ettiğim verileri web sitemde ve sosyal medya takipçilerimle paylaştım.
17 Ağustos 2020 tarihine kadar 330.920 uydu görüntüsünü arşivledim ve defalarca izledim. Depremlerle uydu görüntülerindeki Sütçü (Deprem) Bulutlarıyla ilgili olarak 30 ders üzerinden 3 dönem ders vererek deprem tahmincisi yetiştirdim.
Bugün ise 95 başarı oranımla
“Dünyadaki bütün DEVLET BAŞKANLARININ ve BELEDİYE BAŞKANLARININ dikkatine arz ediyorum.
30 Saatlik Deprem Tahmin Kursumuzun derslerini uluslararası bir TV kanalında anlattığımda derslerimi izleyen her meraklı insan depremlerin yerinin, büyüklüğünün ve NE ZAMAN OLACAĞININ tespit edilebileceğini öğrenmiş olacak. Dünyada Bilimde Her Şey Değişecek. Bu nedenle değerli BAŞKANLARDAN projeme destek vermelerini bekliyorum.
“Deprem Kestirim Yöntemi” Patent başvurumla ilgili açıklamaları gelecek makalemde yazacağım. www.kadirsutcu.com/english.html Saygı ve sevgilerimle.
|
||
|